ANSLUT OSS

Bästa Grillkolen På Marknaden 2024

Published

on

Grillkol

Vad säger mer ’Sommar!’ än lite kött på grillen? Att ställa sig framför elden och tillaga färska råvaror i den underbara doften är något som många svenskar nöjer sig med under årets varmare säsonger. Det är lika mycket en konst att grilla som det är att laga mat i köket. Man behöver således även ha de rätta föremålen till hands. En av de viktigaste aspekterna av grillning är vilken typ av grillkol man använder. I denna artikel har vi tagit fram de fyra bästa grillkolen på svenska marknaden idag.

De 4 bästa grillkolen

  • Kamado Joe Grillkol
  • Weber Briketter
  • Kamado SUMO Marabú BBQ Charcoal
  • Weber Premium Lumpwood Charcoal

Kamado Joe Grillkol

Kamado Joe bästa grillkolen

 

Den första typen av bästa grillkolen på listan kommer från producenten Kamado. Det handlar då om deras påse grillkol kallad Joe, vilken går att hitta hos många återförsäljare i Sverige. Grillkolen är mycket populär och profilerar bland annat i sociala medier såsom Pinterest. Joe är en speciell typ av grillkol som tagits fram på det traditionella sättet. Detta genom att man bränner träden i murade hus i stället för moderna, industrialiserade ugnar. Kolet kommer från olika lövträd av en hård art, vilket även gör att slutprodukten blir en tålig bit kol med en lång brinntid.

Du kommer således kunna stå länge med samma kol i grillen med en påse Kamado Joe. En annan fascinerande aspekt av kolen är att röken som bildas är renare än andra arter av kol. När du öppnar upp påsen kommer du även finna att bitarna som ligger däri är av en ansenlig storlek. Du kommer således inte behöva särskilt många av denna bästa grillkolen åt gången för att ändå få fram en bra hetta och lång brukstid. En påse på 9 kg av Kamado Joe går idag för runt 350:- i affär.

Weber Briketter

Weber Briketter bästa grillkolen

Weber är ytterligare en stor producent av den bästa grillkolen du finner på marknaden idag. Deras briketter är utmärkta och besitter en bra brinntid samt kan klara av hetta upp till 300 grader. Tillverkningsprocessen av dessa briketter är relativt simpel. Företaget tar själva kolen, lite stärkelse samt en mängd vatten.

Därefter pressas bitarna ihop under ett enormt tryck för att således få fram såväl formen som effektiviteten i dem. Något som utmärker Webers grillbriketter är att de håller en jämn värme under en lång tid. De ligger således inte bara och glöder under längre perioder, utan kan även förse din grill med en stadig temperatur. Priset är även överkomligt, då du enbart behöver lägga ut runt 230:- för en påse på 8 kg.

Kamado SUMO Marabú BBQ Charcoal

Kamado SUMO Marabú BBQ Charcoal bästa grillkolen

Här kommer ytterligare en produkt från Kamado in på vår lista över den bästa grillkolen. Det handlar då om en påse SUMO Marabú BBQ Charcoal, vars namn har mycket att berätta om vilken typ av kol det gäller. Detta kol tillverkas på den karibiska ön Kuda från en buske kallad Marabú. Producenten tar både grenar som stammen från busken, vilka sedan förbränns på ett vis som får fram kol av dem.

Du kan således se på bitarna i påsen att de en gång varit en del av en buske, då ingen process används för att dölja den ursprungliga formen på dem. Kamado SUMO Marabú BBG Charcoal är utmärkt för just barbeque-grillning, som namnet föreslår. Bitarna brinner mycket länge och kommer således ge dig timtals av grillande att se fram emot. En påse av denna grillkol kostar kring 350:- för 9 kg i butik idag.

Weber Premium Lumpwood Charcoal

Weber Premium Lumpwood Charcoal bästa grillkolen

Med två av den bästa grillkolen från Kamado på listan, passar det även med två från producenten Weber. Vi har valt deras Premium Lumpwood Charcoal som det sista exemplaret på grym grillning. Vill du få en ordentlig fart på hettan är det den här kolen du skall gå för. När de når upp i sin fulla glöd, kommer de att producera en enorm värme som steker igenom allt den kommer i närheten av.

Du bör således vara medveten om det inför din grillning, så då det inte blir mer än själva grillkolen som förkolnas under matlagningsprocessen. Denna typ av grillkol har möjligen inte en lika lång brinntid som de andra inslagen på listan. Dock är det utan tvekan den bästa grillkolen för dig som vill köra på med den högsta möjliga hettan. Det är heller inte en särskild dyr påse att köpa, då du får 10 kg av kolen för ett pris av cirka 270:-.

Den bästa grillkolen för dina festplaner

Nu när sommaren är här och fönsterna står på vid gavel, finns det inte mycket som slår en doft av grillad mat i våra näsborrar. Värmen i luften bär dofter långväga och runtom Sverige så börjar grillkolen åter ta sin plats i grillarna. Bättre än någon av de raggningsrepliker vi har till hands, är doften av grillat kött än mer effektivt för att dra till sig folk.

Det är dock bara inte att köpa en påse kol och tänka sig att det blir bra så. Kanske detta är inställningen för den mindre ambitiösa grillmästaren, medan de med en större respekt för konsten att grilla mat vet om att du behöver ha en bra kol att basera på.

Med detta i åtanke har vi här ovan sammanställt en lista på fyra av de bästa grillkolstyperna som du finner på marknaden idag. Den bästa grillkolen kommer främst från två producenter, men skiljer sig ändå mycket från varandra. Läs och se om inte du kan hitta den perfekta kolen för din sommarfest här ovan!

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.