ANSLUT OSS

Mode 2024 – så klär du dig rätt i vår och sommar

Published

on

mode 2024

Ljuset är på väg tillbaka, och vi börjar kunna ana slutet på denna ovanligt snörika vinter. Längtan är hos många av oss stark efter att få kasta av oss bylsiga koftor och klumpiga jackor och åter kunna röra oss fritt – och ta oss ut utan att ägna flera minuter åt att klä på oss ytterligare. Men vad är det då som vi ska satsa på enligt sommarens mode 2024 om vi vill hänga med i trenderna?

Det finns något för alla

Det stora budskapet från Stockholms modevecka är att sommarmodet 2024 nu är väldigt tillåtande och varierande. Elegant, gulligt, praktiskt eller sportigt, och avklätt eller mer täckande – allt är lika rätt.

Du väljer alltså bland flera olika stilar, utifrån vad du trivs i och de situationer du befinner dig i. Sannolikheten är stor att det mesta du redan har och använder kommer att funka även denna sommar. Kanske kombinerar du bara plaggen på nytt sätt.

Sportigt kontorsmode 2024

Under pandemin, när många jobbade hemma, blev tights kanske de vanligaste byxorna för många. Så bekvämt! Strykfritt, bara att dra på, sitter inte åt … Det vill vi ju gärna hålla fast vid, men kanske ändå visa att vi faktiskt tar jobbet på allvar.

Att kombinera träningsmode med kontorsklädsel visar sig fungera utmärkt. En trend 2024 är att köra kostymen tillsammans med en t-shirt, sneakers och keps, eller varför inte tightsen tillsammans med en snygg blus och ett par högklackade skor?

Slarvig skoluniform

En lite yngre variant av det sportiga kontorsmodet för sommaren 2024 är en slarvig skoluniform. Kanske bär du något som verkligen liknar en skoluniform, men väljer att medvetet knäppa skjortan helt fel? Eller bär en vippig kort kjol till en strikt v-ringad pullover med välstruken skjorta och slips?

Mode 2024 skoluniform

Mode 2024 bjuder på en busig skoluniform

Utility är mode 2024

Praktiska kläder i lite kraftigare tyger har hängt med ett tag och fortsätter vara inne 2024. Cargobyxan får nu sällskap av såväl kjolar som skjortor och jackor med användbara fickor. Även shortsdräkter med snygga snitt dyker upp. Främst kommer plaggen i jordnära toner. Redo för safari någon?

Mycket hud

En annan trend som är tydlig är att huden får synas. Här handlar det om shorts, kjolar och klänningar som kan vara väldigt korta och visa hela benen. Kombinera gärna med stor kavaj eller bylsig tröja.

I sommarens mode 2024 är underkläderna ofta synliga, inte bara diskret under en kjolkant. Strumphållare används som modeaccessoar, och vi har även sett strumpeband utan strumpor. Många visar upp sina eleganta underkläder genom att bära dem under transparenta tyger.

Hud är mode 2024

Att dra fokus till huden med ett strumpeband är mode 2024

Gulligt mode 2024

Rosetter och volanger hänger kvar, och kombineras gärna med ballerinaskor. En kort babydoll-klänning i pastellfärg är helt rätt för den som trivs i det.

Draperade tyger

Draperingar kan göra ett plagg mer elegant, men de kan också både lyfta fram en kroppsdel eller ta fokus från den.

Du kan hitta rymliga plagg med draperingar som hänger rakt ned, ofta i ett vackert tyg som är värt att lyfta fram. Det finns också draperingar som går från en axel till motsatt höft, eller som sprider sig från höften och nedåt, beroende på vart du vill dra betraktarens fokus.

Feminint

Dräkter i feminint snitt och med knälånga kjolar är inne igen. Satsa gärna på milda färger, och kombinera med skor med låg klack. Tänk Jackie Kennedy så träffar du rätt.

Minimalism à la 90-tal

Här finns kanske den mest tidlösa garderoben, med plagg som går att använda lääänge om du satsar på kvalitet. Tänk enfärgade plagg i rena linjer och utan alltför många detaljer. Låt drottningen av minimalism, Carolyn Bessette Kennedy, inspirera dig.

Minimalism är mode 2024

Det enkla och feminina är mode 2024

Sammanfattande analys av sommarens mode 2024

Modet är väldigt tillåtande och låter dig blanda ganska fritt. Använd gärna ett plagg för att bryta mot helheten. För en dag på stan med vännerna kanske du slänger en kavaj över träningskläderna, medan du tvärtom piffar upp kontorskostymen med en färgglad träningströja.

Utgår ifrån vad du trivs i och vad du tycker speglar din personlighet och livsstil. Det är inte alls omöjligt att du redan har allt du behöver hemma, och bara ska tänka lite friare i hur du kombinerar olika plagg. Våga annars leta kläder i second hand-butiker. Hållbarhet är ju också i allra högsta grad modernt.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.