ANSLUT OSS

Pinterest

Published

on

Pinterest

Pintrest är ett socialt media som växer kraftigt runt om i världen. Störst är det i USA där det grundades av Ben Silbermann 2009. Sidan öppnade första gången 2010 i en stängd betaversion, men är nu öppen för allt och alla. Men vad är då Pinterest? Ja det kommer vi att reda ut här – Så häng med för att få all information och lite till som du behöver veta om Pinterest.

Pinterest – vad är det?

Pinterest är lite som en anslagstavla där man kan sätta upp bilder till sig själv, men också dela med andra som finns på nätet. Medan Instagram är ett projekt som bara tillkommit för mobilanvändarna, är istället Pinterest mer professionellt och för användarna först och främst på webben. Pinterest är en sida som domineras av bilder med heminredning, konsthantverk, mode, mat och mycket annat.

Inspireras och inspirerar

Om man har egna bilder kan man lägga upp dessa på en pinboard som är som en anslagstavla. Här kan man sen bygga olika saker runt sina pinboards som en egen inspirationskälla eller minnesbank med hjälp av bilderna. Man kan också katalogisera sina bilder så att man har de i olika fack för mat, heminredning osv.

Den stora fördelen med Pinterest är att alla följare kan se just dina bilder och du kan se andra följares bilder. Man kan sen låna bilder av varandra och lägga in dessa bilder i sin egen pinboard som sina egna bilder. Detta blir som en stor katalog och egentligen är det som att titta och bli inspirerad från ett magasin som exempelvis har mode som utgångspunkt. Eftersom så många använder sidan finns det alltid nya bilder att få inspiration ifrån, detta nästan oavsett vilket ämne man har som intresse.

Över 440 miljoner användare

Pinterest grundades av Ben Silbermann 2009. Ben arbetade tidigare på sökmotorn Google som supportpersonal på företaget. Han startade med att 2010 släppa en betaversion som han testade i ett slutet sällskap, för att sedan starta upp för alla.

2012 besökte över 11 miljoner amerikaner Pinterest, där det mestadels var kvinnor som var besökare i ålder 25–44 år. 2016 hade man över 150 miljoner användare varje månad runt om i världen. Man växer för varje år eftersom fler och fler upptäcker Pinterest och 2020 hade Pinterest över 400 miljoner användare varje månad. 2019 tjänade företaget Pinterest över en miljard dollar på sin sida

Pinterest i Sverige

Pinterest har ännu inte blivit en jättesuccé i Sverige, men det växer stadigt framåt. När man gjorde sin årliga mätning över sociala medier 2019 så fick man fram att 83% av svenska befolkningen använder sociala medier. Av dessa använder 21% Pinterest vilket då var det mestadels kvinnor i åldern 25–35 år. Men desto större Pinterest blir desto fler kommer också att använda denna utmärkta sida.

Hur skapar jag ett Pinterest konto?

Gå in på Pinterest och väl inne på Pinterest kommer du att få möjligheten att välja emellan att skapa ett konto via Facebook eller via email och lösenord. När du väl gjort det så kommer du att bli ombedd att välja namn, ålder och kön. Därefter ska du välja fem ämnen till ditt startflöde. När du ska välja ämnen så kommer du att få alternativen att antingen välja emellan de kategorier som finns förvalda eller söka på specifika ämnen.

När man registrerar sig vid en dator så får man även möjligheten att lägga till en ”Pin-it” knapp i sin webbläsare, vilket möjliggör att man kan ”pinna” bilder när man är ute och surfar. Efter att man gjort detta har man tillgång till Pinterest och kan sen börja lägga in bilder eller hämta bilder från användare.

Pinterest ordlista 

Här kommer några av de vanligaste orden som man bör känna till när man använder Pinterest:

– Board

Detta är en sida inom Pinterest för att lägga upp och dela bilder. Man kan både lägga till och ta bort bilder som man själv har lagt upp.

– Pin/Pinning

När man lägger upp, laddar upp och lägger till bilder på sin board.

– Re-pin/Re-pinning

Om en annan Pinterest-användare tycker om något som du har lagt till på din board och lägger till det på sin egen.

– Pinners

Detta är vad Pinterest-användare kallas/kallar sig.

– Flöde

När man först loggar in på Pinterest så möts man av ett flöde. Ditt flöde är unikt för dig och består av saker som du följer. Desto aktivare du är på Pinterest desto mer intressant är ditt flöde.

– Pin-it knapp

Pin-it knappen finns i din webbläsare och är ett enkelt sätt att ”pinna” de bilder du vill när du är ute och surfar. Dessa bilder kommer att hamna på din ”board”.

Varför använda Pinterest?

– Inspiration

Låt dig inspireras med Pinterest! Pinterest är perfekt för att finna inspiration till bland annat heminredning, sociala sammankomster och matlagning.

– Ett sätt att samla bilder

På Pinterest kan man enkelt samla och kategorisera bilder.

– Bilddagbok

Varför inte föra en bilddagbok på Pinterest och samla och dela med dig av dina minnen?

– Hitta bilder

Pinterest är ett utmärkt sätt att hitta bilder på det som intresserar dig.

– Delta i ett stort socialt nätverk

Pinterest är ett stort socialt nätverk med över 450 miljoner användare varje månad.

– Spara recept

Är du intresserad av matlagning så kan du enkelt hitta och dela med dig av egna recept på Pinterest.

Summering

När man surfar runt på Pinterest och ser alla följares bilder så får man en uppfattning vilket enormt bibliotek av bilder som man själv har möjlighet att ta del av. Detta är en stor inspirationskälla oavsett vad du är intresserad av. Att själv lägga upp bilder och kategorisera dessa gör att man själv för följare som intresserar sig för just dina bilder.

Med över 450 miljoner användare varje månad finns det alltid nya bilder att ta del av. Att det är fler kvinnor än män på Pinterest har satt lite av en prägel där mycket av bilderna handlar om mat, mode, heminredning, men för den delen finns det absolut något för alla.

När fler upptäcker hur proffsig sidan är så kommer det hela tiden till fler användare, där det inte bara är privatpersoner utan också företag som ser möjligheten till att använda bilder som marknadsföring. Att använda Pinterest med möjlighet att använda alla dessa bilder som finns gör att sidan kommer att fortsätta växa sig större än många andra sidor på sociala medier.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.