ANSLUT OSS

Raggningsrepliker

Published

on

raggningsreplik

En raggningsreplik är ett klassiskt och ofta lite humoristiskt sätt att visa någon att du är romantiskt intresserad. I den här artikeln kommer vi att tipsa om de bästa raggningsreplikerna och förklara varför de är så bra. Med de här replikerna kommer dina chanser att få någon på fall antagligen att öka betydligt.

Vad är en Raggningsreplik?

Killar har använt olika raggningsrepliker för att försöka förföra tjejer ända sedan Casanovas dagar. Du känner antagligen redan till många raggningsrepliker, till exempel den klassiska: ”Gjorde det ont? När du föll från himlen, menar jag.” Eller ”Ursäkta, jag har tappat mitt telefonnummer. Kan jag få ditt?”.

I filmer förekommer det naturligtvis också raggningsrepliker, även ovanligare sådana som Groucho Marxs: ”Will you marry me? Did he leave you any money? Answer the second question first.” som han yttrar i filmen Duck Soup. Ett annat exempel ur filmens värld är Audrey Hepburns ”I don’t bite, you know… unless it’s called for.” ur filmen Charade.

Nu påstår jag inte att exakt de replikerna garanterat kommer att leda till framgång för dig, men de har vissa intressanta ingredienser som du bör försöka lära dig från. Både Hepburn och Groucho Marx använder sig till exempel av humor och det är ett effektivt sätt att få folk att gilla dig.

Vad är en bra raggningsreplik?

En bra raggningsreplik bör vara:

·  Situationsanpassat

·  Unik

·  Inte för inriktad på sex i början

·  Rätt tajmad

·  Rolig och lättsam

·  Oväntad

Situationsanpassat – inga klichéer

Anledningen till vad som gör de här replikerna till vinnare är att de inte är klichéer. Vissa av de klassiska raggningsreplikerna har uttalats så många gånger att reaktionen bara blir en suck och ett avvisande. Använd dig inte av samma replik på alla.

Unik raggningsreplik

Våga hitta på en egen raggningsreplik. Om det är allt för uppenbart att du har lånat repliken kommer den inte att bli lika effektiv. Du skulle till exempel kunna utgå från en känd raggningsreplik, men sedan göra om den lite så att den passar bättre i den aktuella situationen. Det gör att den framstår som unik.

Timing är viktig

En annan sak som behöver tänka på är att du tajmar din raggningsreplik korrekt. Det är bäst om det råder en avslappnad, tillåtande stämning där det är högt i tak. Du bör även vara lyhörd och backa undan om tjejen eller killen som du försöker ragga upp visar eller säger att hon/han inte är intresserad.

Gå inte in på sex direkt

Undvik att anspela allt för mycket på sex i början, eftersom det kan skrämma bort personen. Du bör inte heller inleda med en replik om hur snygga bröst eller rumpa hon har, eftersom det är sexuellt laddade kroppsdelar. Istället kan du säga att hon har ett vackert leende eller fint hår. Du skulle också kunna säga något om hennes kläder. Hepburns replik ovan anspelar lite försiktigt och humoristiskt på sex, och det kan däremot vara okej. Allt beror på hur pryd personen du talar med är.

De 10 bästa raggningsreplikerna

Nu ska vi tipsa dig om de tjugo bästa raggningsreplikerna vi har lyckats hitta. Vi kommer också att förklara varför de är så bra.  

1. Jag är inte tandläkare men jag vill rotfylla dig ändå.

Det här är ett sexuellt anspelande skämt som kan få rätt person att skratta högt och bli mer välvilligt inställd till dig.

2. Jag lagar frukost till oss imorgon. Vad vill du ha?

Den här kommentaren anspelar också på sex, men utan att uttalat nämna det. Den som säger repliken antar, oväntat och fräckt att han kommer att få stanna hos den andre över natten, långt innan det är självklart. Just att det är så oväntat gör det också till en rolig replik.

3. Det hjälper inte att jag kan simma. Jag drunknar i dina ögon.

En ganska vacker bildlig liknelse mellan att simma och att titta in i någons ögon. Samtidigt är det en smickrande kommentar som låter förstå att personen har vackra ögon. Ögonen sägs ju vara själens speglar, så att säga att någon har vackra ögon kan också uppfattas som något djupare, att man säger att hon/han har en vacker själ.

4. Kan jag få ditt telefonnummer? Jag har tappat mitt.

En rolig replik som nog kan få till och med den suraste att dra på munnen.

5. Hur känns det egentligen att vara så läcker?

Istället för att direkt säga att hon är snygg, som så många andra gör, kan du formulera det så här, vilket gör kommentaren mer oväntad. Eftersom det är en fråga leder repliken även vidare till ett intressant samtal.

6. Bröt du något? När du damp ner från himlen, menar jag.

Det här är en rolig och oväntad replik, som anspelar på att personen som tar emot repliken är en ängel.

7. Våra barn skulle bli jätte snygga.

Ett fräckt och komiskt antagande om att ni ska få barn, innan ni ens lärt känna varandra. Det gör även att den du yttrar repliken till kommer att tänka på sex.

8. Du är för söt. Du gör så att jag får diabetes.

Det här är en komisk replik som förväxlar två olika sorters sötma.

9. Har du någon karta som jag kan få låna så att jag hittar fram till ditt hjärta?

Det oväntade i att någon som man först tror frågar om vägen sedan visar sig vara romantiskt intresserad av en, kan upplevas som komiskt.

10.  Snygga kläder. De skulle passa i en hög intill min säng.

En rolig anspelning på sex. Var dock försiktig med den här typen av kommentarer, så att du inte skrämmer bort personen du är intresserad av.

Summering  

Sedan Casanovas tid har killar försökt förföra tjejer med tjusiga ord. Du har säkert hört replikerna ”Ursäkta, jag har tappat mitt telefonnummer. Kan jag få ditt?” eller ”Gud måste gråta nu, eftersom han har förlorat en ängel.” De här är så välkända att de har förlorat sin förförande effekt.

Att få till en bra raggningsreplik är emellertid inte det lättaste. Du måste kunna läsa av den du pratar med, så att du lägger dig på rätt nivå och inte skrämmer bort den du vill ragga upp. För att vara på den säkra sidan är det bäst att undvika att anspela på sex i början. En bra raggningsreplik är dessutom unik, situationsanpassad och rolig. Sträva efter att få henne/honom att slappna av och skratta. I den här artikeln fick du även en hel lista med tips på bra raggningsrepliker. Så vad väntar du på? Gå ut och testa dem.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.