ANSLUT OSS

Underhållning

Stjärntecken engelska med datum

Publicerad

on

Stjärntecken på Engelska

Sedan urminnes tider har människan blickat uppåt mot natthimlen i fascination. Tusentals glimrande stjärnor likt vita ädelstenar har blickat tillbaka ner på oss i våran förundran över universums mysterier. Ett av de fenomen som man kan finna i stjärnorna är en mänsklig skapelse, astrologi.

I den här artikeln skall vi ta en titt på hur de engelsktalande befolkningarna ser på astrologi. Vad de kallar de olika stjärntecknen samt vad de betyder kommer att tas upp. Kosmos väntar där ute. Greppa ett teleskop och en stjärnkarta, så tar vi oss an rymdens oändlighet!

Zodiaktecken på engelska

Stjärnfylld himmel

De svenska namnen på våra stjärntecken kan vara bra att känna till innan vi introducerar det anglo-saxiska språket i den här artikeln. Det var något man fick lära sig som ung, men det kan vara bra med en genomgång utifall att en eller två av de astrologiska konturerna har glömts bort! Den bästa modellen här är en enkel översättning från svenska till engelska, samt de ursprungliga latinska namnen.

Svenska Engelska Latin
Väduren The Ram Aries
Oxen The Bull Taurus
Tvillingarna The Twins Gemini
Kräftan The Crab Cancer
Lejonet The Lion Leo
Jungfrun The Maiden Virgo
Vågen The Scales Libra
Skorpionen The Scorpion Scorpio
Skytten The Archer Sagittarius
Stenbocken The Goat Capricorn
Vattumannen The Water-bearer Aquarius
Fiskarna The Fish Pisces

Betydelse

Skytten stjärntecken
 • Vattumannen (The Water-bearer) 20 januari – 18 februari: Vattumannen är det första av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är vintern i den norra hemisfären och sommaren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Saturnus, den romerska guden av lantbruk. Det sägs att en person född i Vattumannens tecken är progressiv, originell och självständig. De skall även vara temperamentsfulla och omedgörliga.
 • Fiskarna (The Fish) 19 februari – 20 mars: Fiskarna är det andra av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är vintern i den norra hemisfären och sommaren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Vattumannen guden Saturnus. Det sägs att en person född i Fiskarnas tecken är medkännande, artistisk och vis. De skall även vara sorgsna av sig, vilja bli martyr samt lättskrämda.
 • Väduren (The Ram) 21 mars – 19 april: Väduren är det tredje av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är våren i den norra hemisfären, och hösten i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Mars, den romerska guden av krigföring. Det sägs att en Vädur är stark, självsäker och optimistisk. De skall även vara känslosamma, impulsiva och ibland aggressiva.
 • Oxen (The Bull) 20 april – 20 maj: Oxen är det fjärde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är våren i den norra hemisfären, och hösten i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Venus, den romerska gudinnan av kärlek. Det sägs att en Oxe är pålitlig, tålmodig och trogen. De skall även vara envisa, ha ett ägandebegär samt kompromisslösa.
 • Tvillingarna (The Twins) 21 maj – 20 juni: Tvillingarna är det femte av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är våren i den norra hemisfären, och hösten i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Mercurius, den romerska gud som förde meddelanden mellan de andra gudarna. Det sägs att en person född i Tvillingarnas tecken är tillgiven, nyfiken och anpassningsbar. De skall även vara nervösa, inkonsekvent och har svårt för att fatta beslut.
 • Kräftan (The Crab) 21 juni – 22 juli: Kräftan är det sjätte av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är sommaren i den norra hemisfären, och vintern i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet månen. Det sägs att en Kräfta är tålig, fantasifull och lojal. De skall även vara känslosamma, pessimistiska och manipulativa.
 • Lejonet (The Lion) 23 juli – 22 augusti: Lejonet är det sjunde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är sommaren i den norra hemisfären, och vintern i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet solen. Det sägs att ett Lejon är kreativt, passionerat och generöst. De skall även vara arroganta, envisa och självcentrerade.
 • Junfrun (The Maiden) 23 augusti – 22 september: Jungfrun är det åttonde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är sommaren i den norra hemisfären, och vintern i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Tvillingarna guden Mercurius. Det sägs att en Jungfru är lojal, analytisk och vänlig. De skall även vara skygga, oroa sig för mycket och vara alltför kritiska gentemot sig själva och andra.
 • Vågen (The Scales) 23 september – 22 oktober: Vågen är det nionde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är hösten i den norra hemisfären, och våren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Oxen guden Venus. Det sägs att en Våg är Samarbetsvillig, diplomatisk och social. De skall även vara självömkande, konflikträdda och obeslutsamma.
 • Skorpionen (The Scorpion) 23 oktober – 21 november: Skorpionen är det tionde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är hösten i den norra hemisfären, och våren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Väduren guden Mars. Det sägs att en Skorpion är maktfull, modig och en sann vän. De skall även vara avundsjuka, manipulativa och våldsamma.
 • Skytten (The Archer) 22 november – 21 december: Skytten är det elfte av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är hösten i den norra hemisfären, och våren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Jupiter, som var den högsta av de romerska gudarna. Det sägs att en Skytt är generös, idealistisk och har en bra humor. De skall även vara väldigt otåliga, frispråkiga och lovar alltför mycket.
 • Stenbocken (The Goat) 22 december – 19 januari: Stenbocken är den sista av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är vintern i den norra hemisfären och sommaren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Vattumannen och Fiskarna guden Saturnus. Det sägs att en person född i Stenbockens tecken är ansvarsfull, disciplinerad och har en god självkontroll. De skall även vara oförsonliga, nedlåtande samt anse sig veta allt.

Engelska astrologisajter

Astrologikarta

Om du önskar läsa ditt horoskop på engelska gäller det att finna rätt sajt! Det finns otaliga hemsidor ute på nätet där man kan finna sitt dagliga horoskop, och den större delen av dem är just på engelska. Trots att det kan vara enkla ting att leta upp, kommer vi ändå självfallet att bistå med några av dessa sajter här nedanför.

 • Den första och mest besökta är Horoscope.com. Den här sajten är enkel i sin konstruktion. Bara klicka in dig där så får du alla dagens horoskop mitt framför näsan!
 • Sajten Astrology.com är även den en bra plats att besöka om man vill uppdatera sig om vad stjärnorna har att berätta!
 • Avslutningsvis kan vi även tipsa om damtidningen Elles sajt på nätet. De listar dagligen nya horoskop i en enkel läsning!

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sport

Managed By Trendigtjustnu