ANSLUT OSS

Stjärntecken engelska med datum

Published

on

Stjärntecken på Engelska

Sedan urminnes tider har människan blickat uppåt mot natthimlen i fascination. Tusentals glimrande stjärnor likt vita ädelstenar har blickat tillbaka ner på oss i våran förundran över universums mysterier. Ett av de fenomen som man kan finna i stjärnorna är en mänsklig skapelse, astrologi, vilket även är en trend idag.

I den här artikeln skall vi ta en titt på hur de engelsktalande befolkningarna ser på astrologi. Vad de kallar de olika stjärntecknen samt vad de betyder kommer att tas upp. Kosmos väntar där ute. Greppa ett teleskop och en stjärnkarta, så tar vi oss an rymdens oändlighet!

Stjärntecken på engelska och latin

SvenskaEngelskaLatin
VädurenThe RamAries
OxenThe BullTaurus
TvillingarnaThe TwinsGemini
KräftanThe CrabCancer
LejonetThe LionLeo
JungfrunThe MaidenVirgo
VågenThe ScalesLibra
SkorpionenThe ScorpionScorpio
SkyttenThe ArcherSagittarius
StenbockenThe GoatCapricorn
VattumannenThe Water-bearerAquarius
FiskarnaThe FishPisces
Stjärnfylld himmel

De svenska namnen på våra stjärntecken kan vara bra att känna till innan vi introducerar det anglo-saxiska språket i den här artikeln. Det var något man fick lära sig som ung, men det kan vara bra med en genomgång utifall att en eller två av de astrologiska konturerna har glömts bort! Den bästa modellen här är en enkel översättning från svenska till engelska ord och termer, samt de ursprungliga latinska namnen.

Betydelse för varje stjärntecken på engelska

Skytten stjärntecken

Vattumannen stjärntecken engelska

Vattumannen stjärntecken engelska

The Water-bearer” 20 januari – 18 februari: Vattumannen är det första av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är vintern i den norra hemisfären och sommaren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Saturnus, den romerska guden av lantbruk. Det sägs att en person född i Vattumannens tecken är progressiv, originell och självständig. De skall även vara temperamentsfulla och omedgörliga.

Fiskarna stjärntecken engelska

Fiskarna stjärntecken engelska

The Fish” 19 februari – 20 mars: Fiskarna är det andra av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är vintern i den norra hemisfären och sommaren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Vattumannen guden Saturnus. Det sägs att en person född i Fiskarnas tecken är medkännande, artistisk och vis. De skall även vara sorgsna av sig, vilja bli martyr samt lättskrämda.

Väduren stjärntecken engelska

Väduren stjärntecken engelska

”The Ram” 21 mars – 19 april: Väduren är det tredje av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är våren i den norra hemisfären, och hösten i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Mars, den romerska guden av krigföring. Det sägs att en Vädur är stark, självsäker och optimistisk. De skall även vara känslosamma, impulsiva och ibland aggressiva.

Oxen stjärntecken engelska

Oxen stjärntecken engelska

The Bull” 20 april – 20 maj: Oxen är det fjärde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är våren i den norra hemisfären, och hösten i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Venus, den romerska gudinnan av kärlek. Det sägs att en Oxe är pålitlig, tålmodig och trogen. De skall även vara envisa, ha ett ägandebegär samt kompromisslösa.

Tvillingarna stjärntecken engelska

Tvillingarna stjärntecken engelska

The Twins” 21 maj – 20 juni: Tvillingarna är det femte av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är våren i den norra hemisfären, och hösten i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Mercurius, den romerska gud som förde meddelanden mellan de andra gudarna. Det sägs att en person född i Tvillingarnas tecken är tillgiven, nyfiken och anpassningsbar. De skall även vara nervösa, inkonsekvent och har svårt för att fatta beslut.

Kräftan stjärntecken engelska

Kräftan stjärntecken engelska

The Crab” 21 juni – 22 juli: Kräftan är det sjätte av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är sommaren i den norra hemisfären, och vintern i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet månen. Det sägs att en Kräfta är tålig, fantasifull och lojal. De skall även vara känslosamma, pessimistiska och manipulativa.

Lejonet stjärntecken engelska

Lejonet stjärntecken engelska

The Lion” 23 juli – 22 augusti: Lejonet är det sjunde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är sommaren i den norra hemisfären, och vintern i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet solen. Det sägs att ett Lejon är kreativt, passionerat och generöst. De skall även vara arroganta, envisa och självcentrerade.

Jungfrun stjärntecken engelska

Jungfrun stjärntecken engelska

The Maiden” 23 augusti – 22 september: Jungfrun är det åttonde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är sommaren i den norra hemisfären, och vintern i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Tvillingarna guden Mercurius. Det sägs att en Jungfru är lojal, analytisk och vänlig. De skall även vara skygga, oroa sig för mycket och vara alltför kritiska gentemot sig själva och andra.

Vågen stjärntecken engelska

Vågen stjärntecken engelska

The Scales” 23 september – 22 oktober: Vågen är det nionde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är hösten i den norra hemisfären, och våren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Oxen guden Venus. Det sägs att en Våg är Samarbetsvillig, diplomatisk och social. De skall även vara självömkande, konflikträdda och obeslutsamma.

Skorpionen stjärntecken engelska

Skorpionen stjärntecken engelska

The Scorpion” 23 oktober – 21 november: Skorpionen är det tionde av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är hösten i den norra hemisfären, och våren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Väduren guden Mars. Det sägs att en Skorpion är maktfull, modig och en sann vän. De skall även vara avundsjuka, manipulativa och våldsamma.

Skytten stjärntecken engelska

Skytten stjärntecken engelska

The Archer” 22 november – 21 december: Skytten är det elfte av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är hösten i den norra hemisfären, och våren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet Jupiter, som var den högsta av de romerska gudarna. Det sägs att en Skytt är generös, idealistisk och har en bra humor. De skall även vara väldigt otåliga, frispråkiga och lovar alltför mycket.

Stenbocken stjärntecken engelska

Stenbocken stjärntecken engelska

The Goat” 22 december – 19 januari: Stenbocken är den sista av de tolv stjärntecknen. Dess årstid är vintern i den norra hemisfären och sommaren i den södra. Enligt den klassiska läran tillhörde stjärntecknet likt Vattumannen och Fiskarna guden Saturnus. Det sägs att en person född i Stenbockens tecken är ansvarsfull, disciplinerad och har en god självkontroll. De skall även vara oförsonliga, nedlåtande samt anse sig veta allt.

Läran om Astrologi

Rymdens oändlighet och det kalla ljuset som skimrar över våra huvuden har alltid intresserat människan. Vi har genom årtusendena sökt svar på livets gåtor i stjärnornas glans. Dock har detta möjligen varit en smått naiv tanke, att himlavalvet skulle kunna utröna och förutspå vandringen längsmed våra livsvägar.

Praxisen med att söka svar i kosmos har dock länge varit något som inte bara accepterats, utan även blivit utlärt på universitet och högskolor. Genom åren uppstod det en lära om Astrologi, vilken inte bör av misstag bli beblandad med Astronomi. Astronomi är dock mer av en etablerad vetenskap och studerar stjärnorna.

Astrologins historia

Det är svårt att säga när de första tankarna om stjärnornas inverkan på mänskligt liv uppstod i våra förfäders huvuden. Vi kan idag se hur folk för flera tiotusentals år sedan avbildade både vår sol som andra stjärnor i väggmålningar i grottor.

Grottmålning för stjärntecken engelska

Om man tittar på de gamla nationsstaterna och kulturerna såsom assyrierna, perserna, egyptierna och antika Grekland ser man hur stor roll Astrologi hade i det vardagliga livet. Från tempel till pyramider och även i gamla skrifter finner man hänvisningar till stjärntecken och dess innebörd. Mellan 1400- och 1700-talet krävdes det bland annat en astrologisk utbildning för att du skulle kunna bli läkare.

Kritik mot Astrologiläran

Som att förvänta när det kommer till pseudovetenskap (dvs. teorier som inte har bevisats enligt de medel som modern vetenskap kräver) har även Astrologi bemötts av stark kritik i modern tid.

Forskare i laboratorium för stjärntecken engelska

Idag är dock Astrologi främst sedd som just en hobby och anses inte ha någon förankring i verkligheten. Stjärntecken har alltså inte någon som helst betydelse för hur våra liv utspelar sig, menas det. Det finns goda argument för att detta även stämmer. Hittills har de som håller på med astrologi inte kunnat påvisa att stjärnorna har någon som helst inverkan på livet.

Engelska astrologisajter

Astrologikarta

Om du önskar läsa ditt horoskop på engelska gäller det att finna rätt sajt! Det finns otaliga hemsidor ute på nätet där man kan finna sitt dagliga horoskop, och den större delen av dem är just på engelska. Trots att det kan vara enkla ting att leta upp, kommer vi ändå självfallet att bistå med några av dessa sajter här nedanför.

  • Den första och mest besökta är Horoscope.com. Den här sajten är enkel i sin konstruktion. Bara klicka in dig där så får du alla dagens horoskop mitt framför näsan!
  • Sajten Astrology.com är även den en bra plats att besöka om man vill uppdatera sig om vad stjärnorna har att berätta!
  • Avslutningsvis kan vi även tipsa om damtidningen Elles sajt på nätet. De listar dagligen nya horoskop i en enkel läsning!

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.