ANSLUT OSS

Isländska filmer och serier på Netflix

Published

on

Island Netflix huvudbild

Islänningarna har genom historiens gång inte direkt varit kända för sin filmkonst. Det börjar nu dock bli ändring på den punkten, när det gamla vikingafolket ute i atlanten har börjat fokusera på sin inhemska filmindustri. Såväl på bio som på streaming-plattformar finner man idag flertalet rullar från Island. I den här artikeln skall vi lista upp några riktigt bra filmer och serier från ön.

Ett par riktigt bra filmer och serier från Island

Islänningarna har på senare år börjat producera mycket i film- och Tv-serieväg. Den lilla ö-baserade nationen står idag ännu på sina barnsben när det kommer till filmografi, dock är de ambitiösa. Med en bakgrund i vikingasagor från ett millenium sedan som en grundpelare har så Island sakta men säkerligen börjat investera mer i sin filmindustri.

Idag finner man en del isländskt bland de virtuella hyllorna på streaming-plattformen Netflix, men möjligen inte tillräckligt. Allt från filmer till Tv-serier är tillgängligt med isländska som språk, både i text och tal. Vissa av dessa skapelser är smärre mästerverk, med ett manus, skådespeleri och scenografi värdig en plats i filmälskarens hjärta, dock är de inte nödvändigtvis kända för det. Nedan har vi listat två serier och två filmer från Island som finns att se på Netflix.

The valhalla murders
  • And Breathe Normally
  • Out of Thin Air
  • Katla
  • The Valhalla Murders

And Breathe Normally (film)

And Breathe Normally är en film från Island som gestaltar två karaktärer. En är en isländsk moder, medan den andra är en immigrant från Afrika. Filmen är väl konstruerad och levererar likväl skratt som tårar i ett fint omslutet paket av drama.

Out of Thin Air (film)

Filmen Out of Thin Air är en dokumentär som behandlar ett brottsfall på Island under 1970-talet. Två män försvinner spårlöst i landet och polisen sätter i gång en utredning. Som resultat av deras inkompetens har mycket kritik har riktats mot hur den polisiära myndigheten på Island hanterade fallet. Därför undersöker filmen alla aspekter i en spännande och engagerande tongång.

Katla (serie)

Serien Katla handlar om ett vulkanutbrott som resulterar i oförutsägbara konsekvenser för islänningarna. Mystiska element från en förhistorisk tid börjar spridas på ön i en halv skräck och halvt action-serie av rang!

The Valhalla Murders (serie)

En isländsk polisinspektör som arbetat i Oslo under en längre tid återvänder hem för att lösa ett par mordfall. Det är handlingen i The Valhalla Murders, en mycket välutförd kriminalserie från Island. En perfekt spunnen berättelse från början till slut får publiken att sitta på änden av sitt säte genom alla avsnitt.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.