ANSLUT OSS

Lightinthebox omdöme 2024

Published

on

Lightinthebox huvudvild

När det kommer till näthandel kan man som shoppare inte vara försiktig nog. De mer etablerade online-butikerna likt Amazon är självfallet mer pålitliga tjänster att använda sig av, och vars verksamhet drivs inom specifika reglemente och villkor som är anpassade för den internationella marknaden. Dock finns det de sajter som arbetar lite i skuggan av det strålkastarljus Amazon befinner sig under. En av dessa är Lightinthebox.com.

Lightinthebox är ett nätbaserat företag som är belagt i Kina. Sajtens utbud är spritt över flera olika grenar, där allt från kläder till mobiltelefoner och badkarskranar finns i deras sortiment. Med blandade uppgifter kring vilken sorts verksamhet Lightinthebox driver, vare sig det gäller försäljning eller bedrägeri, kommer vi i den här artikeln att titta närmare på vad det betyder att handla på denna mörkerlagda online-butik.

Svenskars Lightinthebox Omdöme för 2024

Svenska fotbollsfans

Till viss del etablerade på den svenska marknaden, har Lightinthebox även sett sin expansion nå Skandinavien. Ett antal svenskar har sökt sig till sajten i jakt på billiga varor. Dock visar det sig att för vissa var det inte ett beslut som slutade alltför väl. Många av de Lightinthebox omdöme som blivit skrivna gällande sajten är i grund och botten negativa. Andra har dock haft en bättre upplevelse av att handla från företaget. nedan kommer vi att lista en sammanfattning av några de recensioner som finns på sajter såsom OmdömesStälle och Trustpilot.

Det bör nämnas att dessa två sajter har som fokus att tillåta kunder som handlat på allehanda affärer och online-butiker ge sin uppfattning om deras inköp. OmdömesStälle och Trustpilot ger Lightinthebox.com olika betyg från tidigare kunder på sajten. Hos OmdömesStälles får företaget under 50% i betyg, medan Trustpilots användare anser att företaget är avsevärt bättre och mer pålitligt

Sammanfattning av svenskars omdömen av Lightinthebox

Tumme upp och ner för Lightinthebox Omdöme

 • En Lightinthebox-kund säger sig vara nöjd med sitt inköp. Kunden betalade för en ryggsäck som levererades endast 14 dagar senare.
 • En annan kund hos företaget säger sig dock inte ha fått sin vara. Den kunden skall ha köpt en juicepress för 177:-, och påstår att de blivit bestulna på pengarna.
 • Det var en kund hos Lightinthebox som skrev att de köpt en en taklampa från sajten. Dock fick de inga monteringsanvisningar på något annat språk än kinesiska, och säger sig även ha betalat en tullavgift på 700:-.
 • En nöjd kund skriver att de tycker om att handla hos företaget. Dock förklarar de även att tullkostnaderna ibland kan bli mycket höga.
 • Missnöjet återvänder dock hos en annan kund, som säger sig ha köpt ett par barndräkter för barn. De skall ha betalat 540:- för varorna, vilka dock visade sig vara i fel storlek. Om de skulle vilja byta dessa artiklar, blev de underrättade av Lightinthebox att de själva skulle behöva stå för fraktkostnaden.
 • En kund säger sig ha köpt en 3D-penna som gick sönder efter en vecka. Den skall ha kostat 599:-. Efter att kunden fått reda på att det inte finns något sätt att reklamera varor på hos Lightinthebox, säger de sig inte vara villiga att handla på sajten igen.
 • Ytterligare en kund beskriver hur Lightinthebox fördriver en lurendrejeriverksamhet, och varnar andra potentiella kunder från att handla hos företaget.
 • En kund skriver på OmdömesStälle om hur hennes beställning av en klänning inte kan returneras. Trots att hon har både app och medlemskap på sidan, hittar hon ingen returadress för den inköpta varan.
 • Hos Trustpilot finner man en recension från en person som prövat på sajten vid två tillfällen. Hon har dock blivit besviken båda gångerna och ger bottenbetyg följande komplikationer med klädstorlekar och returer.
 • En tidigare köpare på Lightinthebox beskriver hur hon fick vänta på att hennes vara skulle importeras till Sverige. Hon säger sig dock ändå vara nöjd, med tanke på att det hon köpte inte fanns någon annanstans att handla.
 • En annan användare på Trustpilot säger sig vara mycket nöjd med sin shoppingupplevelse på sajten. Hon fann det hon sökte till ett bra pris, beskriver hon.
 • Det finns även en kund som klagar över att han var tvungen att skriva ett omdöme om sajten och varan han köpte. Detta omdömeskrav från Lighinthebox kom innan själva inköpet gjorts.

Hos OmdömesStälle ger kunderna ett sammanlagt betyg på Lightinthebox av 44%. Trustpilot ger dock ett betydligt bättre omdöme där en sammanställning av nästan 160 000 personer ger sajten 4,1/5.

Kan man lita på Lightinthebox omdömen?

Tänkande kvinna

Om man kan lita på de omdömen som finns kring Lightinthebox.com får vardera person avgöra själv. Flertalet sajter som betygsätter deras erfarenheter med näthandel har en egen liten sektion helt och hållet dedikerad till Lightinthebox omdöme. Om man läser igenom dessa, kan det ibland vara svårt att fatta sig en bild om företaget är legitimt eller ej. Många av de Lightinthebox omdöme som finns om sajten är dock negativa. Skräckhistorier om inköpta varor som aldrig anländer eller är fel återberättas av shoppare som haft en minst sagt frustrerande och dålig erfarenhet av att handla på sajten.

Shoppa på den säkra sidan

Om man vill känna sig på den säkra sidan, och med Lightinthebox omdöme i åtanke, bör det vara bäst att undvika sajten. Dock skall det sägas att då internet i det stora hela är anonymt med kryptovalutor och krypterade servrar, kan det vara svårt att avgöra hur många av de Lightinthebox omdöme som finns där ute är genuina. Likväl som sajten kan anses vara verksam i den lite mer västländskt svåråtkomliga kinesiska marknaden, så är det möjligt att de negativa omdömen som skrivits om företaget i vissa fall kan vara falska. Det kan vara en illasinnad kampanj från konkurrenter till Lightinthebox som ligger bakom vissa av de mindre smickrande recensionerna.

Men då Lightinthebox omdöme finns i en så stor utsträckning, blir det svårt att argumentera för att det inte finns en sann och oroväckande åsikt hos folk om att sajten bedriver något av en lurendrejeriverksamhet. Om man själv hittar något man vill ha i företagets sortiment, får man överväga om det är värt risken.

Vad är Lightinthebox?

Företagslogga för Lightinthebox Omdöme

Lightinthebox.com är som nämnt ovan ett nätbaserat företag som ägnar sig åt online-handel för privatpersoner. Grundat i 2007 i Peking, Kina, har företaget sett en explosiv expansion de senaste åren. Något unikt för en online-butik, kan Lightinthebox stoltsera med en sann global status på deras respektive marknader, vilka bland annat involverar trädgård, mode, sängtillbehör och elektronik. Lightinthebox kan skicka sina produkter till sina köpare i över två hundra nationer världen över.

Trots en stor omsättning i pengar av följd av sina sålda produkter, kan företaget dock inte inte än konkurrera med jättarna av online-shopping. Dock finns det stora möjligheter för Lightinthebox att växa alltmer de kommande åren, då de i egenskap av att vara baserade i Kina har tillgång till billig arbetskraft och världens främsta infrastruktur när det kommer till producering och fabriksverksamhet.

Är det säker att handla på Lightinthebox Sverige?

Bild på svensk valuta

Det får som sagt förbli osagt. Dock kan man ställa frågor gällande Lightinthebox. Lightinthebox omdöme tycks inte direkt hänvisa till företaget som ett av de mer pålitliga där ute. Till skillnad från nät-butiker likt Amazon, tycks Lightinthebox inte erbjuda något sätt att reklamera sålda och felaktiga varor på. Detta gör det väldigt enkelt för den Kina-baserade sajten att skicka iväg något de antingen vet är fel, eller inte bryr sig om att dubbelkolla. Den enda aktion som åtgärd som missnöjda shoppare kan vidta är att ge ett negativt Lightinthebox omdöme samt välja att aldrig igen handla hos företaget. Två smärre beslut som inte tycks ha en alltför stor påverkan på hur Lightinthebox bedriver sin verksamhet.

Ditt beslut vart du vill handla

I slutändan är det dock ett personligt val hos gemene shoppare. Antingen tar man risken och beställer en produkt från Lightinthebox.com, eller så handlar man på ett annat ställe. Det senare kommer antagligen betyda att man får betala lite mer. Dock med en garanti om att man får sin vara samt kan reklamera den om något skulle gå snett.

Utbudet på Lightinthebox.com

Lightinthebox erbjuder som sagt ett enormt utbud av alla möjliga sorters varor och produkter. Med en så brett sortiment är det föga förvånande om misstag skulle ske. Beställer man en badrock kan man möjligen få en miniatyrgräsklippare istället. Om man köper sig en telefonladdare, kanske man finner ett durkslag i paketet. Företaget inriktar sig på att erbjuda så många produkter som möjligt. Det är därmed svårt att finna ett fokus på en specifik varugrupp på Lightinthebox. Kläder, trädgårdsartiklar, badutstyrsel, elektronik och hygienprodukter. Allt detta och mer finns tillgängligt på sajten till relativt billiga och kostandslåga priser, så du kan lägga pengar på annat såsom elräkningar och restaurangbesök!

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.