ANSLUT OSS

Eldkorg – Komplett guide& tips

Published

on

Eldkorg huvudbild

När höstens mörker och kyla börjar göra sig påmind kan det vara skönt med lite värme med en öppen eld. En eldkorg erbjuder dig allt mys du är i behov av under årets kallare dagar. Sitt framför de dansande lågorna och njut av det skådespel som elementen visar upp i novemberkvällen!

I den här artikeln skall vi titta lite på vad det här fenomenet är, vad den erbjuder dig samt vilka som finns att köpa ute på marknaden. Vi kommer självfallet även att bistå med en rekommendation om den bästa eldkorgen för just dig! Mörkret drar sig närmre, låtom oss tända en låga!

Topp-5 Lista: Eldkorgar

Ball of Fire eldkorg
 • 1. Ball of Fire: Den här eldkorgen toppar inte bara våran lista. Den är även ett av de mest populära inköpen när det kommer till sådana här produkter. Därmed kan Ball of Fire-korgen ibland vara svår att få tag på. Det är inte ovanligt att det är utsålt på just den här modellen. Dock talar det mycket för att det är ett bra inköp, då folk har röstat på sin favorit genom att öppna plånboken.

  Ball of Fire-korgen är formad likt ett klot i lackerad plåt. Dock har den ett galler istället för ett heltäckande hölje. Detta ger dig möjligheten att se elden samt njuta av den under säkra omständigheter. Den har även ett lock med handtag samt fasta gångjärn för en lätthanterlig upplevelse närhelst elden behöver mer ved eller släckning.

  Själva veden läggs på ett behändigt fat. Ball of Fire har även ett effektivt skydd mot gnistor inkorporerat i modellen. Detta förhindrar att alltför stora gnistor flyr korgen och orsakar en brandrisk. Ball of Fire är den bästa typen av eldkorg som man kan skaffa, och priset talar för det. I dagsläget får man räkna med att lägga ut cirka 2 000:- för att få händerna på den här kreationen. Dyrköpt men värt varenda krona!
Galler markplåt eldkorg
 • 2. Korg med galler/markplåt: Som nummer två på vår lista finner vi en modell som väcker lite medeltidskänsla vid första åsynen. Likt en brasa tänd för att värma upp händerna för vakten på murvallen, står den här eldkorgen stoiskt under kylans inträde. Som bränsle kan man använda allt från ved till kol, då den lackerade markplåten på ett mycket bra sätt reducerar hettan från elden.

  Utöver att fungera som en eldkorg, fungerar den här modellen lika bra som en öppen eld för tillagning av mat. Om man har lust att förbereda lite grillkorv, några marshmallows eller har mer ambitiösa idéer såsom en grillad älgstek, finns det alla möjligheter att använda den här under sin matlagning. Markplåten kan tas bort för att enkelt rengöras om behovet skulle finnas där.

  Den här eldkorgen är även relativt billig. Man behöver inte tårfyllt ta fram sitt kreditkort vid ett inköp. Vid skrivandet av den här artikeln får man räkna med att behöva punga ut endast cirka 600:- för att få njuta vid en öppen brasa under vintermånaderna. Ett högst förmånligt pris för en produkt som kommer att leverera i allt från mys till delikata måltider om och om igen!
Granngården eldkorg
 • 3. Granngården eldkorg: På listans tredjeplacering finner vi en gemytlig och vacker eldkorg av god kvalité från Granngården. Tack vare sin fina design som bland annat innehåller motiv av grannar fästa i ett galler, kan den här modellen stå i trädgården eller på verandan året runt utan att den förlorar sin lyster i omgivningen.

  Den här eldkorgen anses även vara en av de lättare att montera. Instruktioner följer med vid inköp, och har prisats för sin enkelhet. Varför behöva slita och streta för att bygga upp sin lilla eldstad utomhus? Modellen är i rostfri metall, vilket stökar undan alla de bekymmer som regn och luftfuktighet annars kan komma att orsaka.

  Priset är även det ett av de bättre när det kommer till eldkorgar. Om man är villig att lägga ut cirka 400:-, kan man vandra hem från affären med en riktigt fin dekoration till trädgården. Lite ved på det och den här eldkorgen är näst intill garanterad att ge dig all den glädje som lågorna kan erbjuda!
Mysingen eldkorg
 • 4. Eldkorg Mysingen: Som plats nummer fyra på vår lista har vi ytterligare en modell av eldkorgar som får anses vara av det billigare slaget. Dock gör inte det Mysingen till en mindre eftertraktad och funktionell brasa! Den här modellen är designad av Mejk Design specifikt för den ovannämnda sajten Granngården, och sägs ha blivit mycket omtyckt bland deras kunder.

  Likt nummer ett på listan är Mysingen relativt svåråtkomlig. Det produceras inte så många av den här modellen, och när de väl befinner sig bland butikens hyllor säljs de snabbt ut. Vill man få tag på den här eldkorgen får man vara snabb med klickandet. Ett alternativ är att skapa sig ett konto på Granngården och sätta upp sig som potentiell köpare. I sådana fall får man en liten notering när produkten åter är i lager!

  Priset är en reflektion av ovanstående modell på plats nummer 3. Vill man ha den här eldkorgen får man räkna med att betala cirka 400:-, vilket i många anseenden är ett överkomligt pris. Vad är ett par hundralappar för möjligheten att få välkomna vinterkylan framför en liten brasa?
Denver Redfire eldkorg
 • 5. Eldkorg Denver Redfire: Så har vi slutligen kommit till den modell som ligger lägst på våran lista av de fem bästa eldkorgarna. I det här fallet är sist absolut inte sämst. En av de otroliga fördelarna med Denver Redfire är att den är den minst kostsamma på listan. Priset överskrider inte 300:-, och oftast kan man komma undan billigare än så.

  Själva designen är mycket tillfredsställande. Tillverkarna har gått för effektivitet och enkelhet framför komplicerade designval, vilket är att uppskatta. Den uppfyller samma funktion som de ovannämnda modellerna, med fördelen att man även utöver själva eldandet kan laga mat på Denver Redfire. Allt som krävs är ett galler eller ett par grillpinnar!

God eldning!

De bästa eldkorgarna

Öppen eld

Konceptet med en eldkorg är ganska så simpelt. Idén är att man skall kunna ha en öppen eld utomhus under säkra förhållanden. Vanligtvis upphöjd på ett par ben av metall, behöver man enbart tillsätta lite ved samt en stänk med tändvätska. Därefter låter man en liten låga från en tändare eller tändsticka sätta virket i brand.

Utöver att en eldkorg fungerar likt en brasa, brukar även designen vara tillfredsställande för ögat. Det finns ingen tanke med att sitta och titta på en ful konstruktion med några lågor i. Därför försöker producenter av eldkorgar att alltid uppdatera sina modeller för att vara som bäst anpassade till det mode som mest uppskattas. De bör vara öppna, säkra samt lätthanterliga. Det är den melodi som eftersöks!

Likt med så mycket annat i vår värld kommer de i olika former och storlekar. De mindre passar bäst till att skapa en rekorderligt mysig tillvaro, medans de större naturligtvis erbjuder mer värme samt bättre belysning. Dock är en eld en hungrig best, och ju större eldkorg utomhus man har, desto mer ved får man räkna med att tillsätta så att den inte dör ut.

Olika tester

De eldkorgar som vi valt ut att presentera i den här artikeln har förekommit på ett antal olika tester. Vi har tagit fram den information vi använder oss av baserat på ett medelsnitt i poäng som de har delats ut. I vissa fall kan eldkorgar ha fått ett lite lägre poäng i ett test, men profilerat i toppen på ett annat.

Med detta i åtanke, får det sägas att den modell som passar bäst för just dig beror på vad du söker efter. Det bästa man kan göra är att själv titta efter i en affär för att få sig en bild av vad som erbjuds. I vissa fall kan eldkorgar kosta en ansenlig mängd pengar, och ett inköp bör göras när man är informerad om varan i egen person.

Vi har dock gjort vårat bästa för att ge en så komplett sammanfattning som möjligt gällande de eldkorgar vi kommer att nämna här. Allt från pris till storlekar och utseende kommer att tas upp i våran kontinuerliga jakt på att tillfredsställa våra läsare!

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.