ANSLUT OSS

Kost & Hälsa

Fisktacos

Publicerad

on

Fisktacos huvudbild

Vilken svensk gillar inte tacos? Denna ursprungligen mexikanska maträtt röstas om och om igen fram som favoritmåltiden i Sverige. Vi nordbor bär på en stor passion för det krispiga eller mjuka skalet med sitt kryddiga och välsmakade innehåll. En sak som också stämmer överens med svenskar är att vi tycker om fisk i det här landet. Så varför inte kombinera de två? Nedan finner du ett fantastiskt gott recept på fisktacos!

Fisktacos – En utomordentligt välsmakande måltid

Den svensk som rest till Mexiko på semestern har erfarit antagligen den bästa tacosen i världen. Den amerikanska nationen har ett stolt arv från både urinvånare som Spanien, vilket i allra högsta grad influerat matkulturen. Det skall vara kryddigt, lätt att tillaga och inte minst superenkelt att tugga i sig. Det finns få behov av bestick på den mexikanska matmenyn.

Även vi i Sverige har en förkärlek för kryddig mat. Vår svenska husmanskost må vara god som den är, dock saknar den lite av styrkan som mer sydliga nationer har för vana att inkorporera i sina maträtter. Speciellt tacos är en favorit i Sverige, en måltid som vanligtvis åtnjuts under helgens intåg för att fira ledigheten.

Kan man även få i sig lite fisk så är middagen en succé. Därför skall det nu här nedan att presenteras ett recept på tacos där proteiner kommer från just fisk. Fisktacos har länge varit populärt, särskilt i USA. Det krävs dock inga amerikanska mått för att tillaga den här rätten. Det är hög tid att denna symbios mellan krydda, tortilla och Omega 3 finner sin väg fram till svenska matbord!

panerad fisk

Recept på fisktacos

Ingredienser:

  • 8 små tortillabröd, mjuka
  • 480 g panerad fisk
  • 400 g mango, tärnad
  • 150 g fetaost, smulad
  • 2 avokador, tärnade
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 hackad chili
  • 2 lime, saften
  • 1 ½ dl crèmefraiche
  • 2 krm salt

Tillagning:

  • Inled med att förbereda alla grönsaker och kryddor enligt anvisningen ovan. Ta också och pressa fram saften från limen.
  • Panera sedan fisken. När den är färdiglagad, dela då upp den i mindre bitar.
  • Blanda nu samman alla ingredienser utan fisken i en skål. Värm upp tortillabröden.
  • Inför servering: Dela upp fisken jämt mellan bröden och toppa med blandningen ur skålen. Klart att äta!

Click to comment

Leave a Reply

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sport

Managed By Trendigtjustnu