ANSLUT OSS

Den bästa påskmusten

Published

on

påskmust huvudbild

När påskfirandet väl tar plats i hemmen är det vissa traditioner som vi svenskar håller hårt i. Hönsägg skall målas i granna färger, ris skall hängas utanpå dörren och folk skall hålla ståndaktig vakt mot allehanda häxor och trollkarlar. Även den så välkända påskmusten måste åtnjutas under denna högtid. Nedan skall vi här lista tre riktigt bra påskmust som du kan glädjas åt till vårens grönska.

Påskmust på tre olika vis

Att dricka must till påsken är lika svenskt som Kalles kaviar och köttbullar med lingon. Det här är en tradition som möjligen må vara främmande för andra nationaliteter under påskfirandet, dock är det en svensk tradition som sträcker sig långt tillbaka. När äggen och häxorna besöker oss under vårens största högtid, passar även musten på att ta sin plats i våra svenska kylskåp.

Påskmust är dock likt så mycket annat i världen. Det skiljer i kvalité mellan märken och produkter. Även om alla de varianterna tillhör samma genre av dryck, finns det stora olikheter mellan såväl smak som färg. Vissa har blivit mer klassiska exempel på påskmust, medan andra försöker slå sig in i det svenska folkhjärtat med innovation och nytänkande när det kommer till de gamla recepten.

Det finns dock de som generellt sätt anses vara bättre än andra påskmustar. Nedan har vi nu bidragit med en lista på de tre som svenskarna tycks uppskatta mest. En om inte två av dessa drycker kommer säkerligen vara igenkännliga, då de dominerat marknaden ett längre tag.

apotekarens påskmust
  1. Apotekarnes påskmust
  2. Nygårda påskmust
  3. Gammeldags Mora must

1.      Apotekarens påskmust

Bäst-i-test och därmed mest uppskattad är drycken från Carlsberg, Apotekarnes påskmust. Med sin välbekanta smak, bra balans på sötma och precis lagom med bubblor är den här flaskan något som de flesta svenskar känner till. Apotekarnes kommer även som julmust och står än idag som den ohotade konungen över högtidsdrycker i Sverige

2.      Nygårda påskmust

Inte långt bakom sin största rival på marknaden kommer även Nygårda påskmust från Spendrups Bryggeri. Även Nygårda kommer i en julmustversion och är även den mycket uppskattad av svenskarna. Dess påskmust har funnit den perfekta balansen mellan syrligt och sött, samt har en god mängd bubblor för en riktig festlighet i munnen. Ett plus i kanten är att Nygårda är lite billigare än Apotekarnes.

3.      Gammeldags Mora must

På tredje plats finner vi så ytterligare en riktigt fin påskmust. Den här gången kommer den från Mora Bryggeri. Gammeldags Mora must har en fyllig och tillfredsställande smak. Den må sakna lite i bubbelväg, men har ingen brist på karaktär. Den här musten kostar lika mycket som Apotekarnes, men är en helt annan upplevelse för smaklökarna.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.