ANSLUT OSS

3 mexikanska serier på Netflix

Published

on

Netflix ogga med mexikansk flagga samt texten: Mexikanska Serier på Netflix

Den mexikanska filmscenen är inte det första man tänker på när den centralamerikanska nationen tas upp. Vanligtvis förknippar man hellre landet med kryddstark mat, sombreros, färggranna kläder och drogkarteller. Dock har Mexiko sakta men säkerligen utvecklat sin film- och Tv-industri till att bli något alldeles eget och rikt på innehåll. I den här artikeln skall vi ta en närmre titt på tre mexikanska serier du kan finna på streamingplattformen Netflix.

En mexikansk seriefest

Det finns ingen brist på utbud av olika filmer och serier bland Netflix ständigt växande videotek. Streamingtjänsten har genom åren samlat på sig en otrolig mängd av sevärdheter. Allt från oscarsbelönade kreationer till okända indiskapelser går att finna på sajten, som även börjat producera sina egna rullar med kända namn från Hollywood i huvudrollerna.

En av de nischer som Netflix har börjat investera i är mexikanska filmer och serier. Mexiko är inte ett land som traditionellt setts som en stor scen inom den populärkulturella sfären. Dock har det genom åren producerats diverse Tv-serier som haft framgång inte minst bland landets invånare.

Idag har dock den mexikanska filmindustrin brutit sig loss från sin inhemska publik och även blivit populärt ute i resten av världen. Nedan här finner du en lista på tre mexikanska serier av hög kvalité som idag går att se på Netflix.

  • El Recluso
  • Yankee
  • El Dragón: En krigares återkomst

El Recluso

Poster för El Recluso

Den första serien på den här listan sändes i en säsong på Netflix. El Recluso är en dramatisk och thrillerfylld berättelse om en före-detta amerikansk marinsoldat som tar sig an ett farligt uppdrag. Spelad av Ignacio Serricchio måste Dante Pardo infiltrera ett kriminellt gäng i ett mexikanskt fängelse. Syftet är att hitta information om en kidnappad dotter till en amerikansk politiker.

Serien består av tretton avsnitt som på ett skickligt sätt driver händelseutvecklingen framåt. Definitivt värt en titt för den som vill uppleva en atmosfärisk och spännande story satt i en fängelsemiljö.

Yankee

Uttrycket ”Yankee” hänvisar till en person från Förenta staterna, vanligtvis den norra delen av U.S.A. Den mexikanska serien med samma namn har hittills gått i en säsong på Netflix där den bemötts av goda recensioner från såväl tittare som kritiker. Serien följer en amerikan som flytt undan lagens långa arm i sin hemstat Arizona.

I stället finner han sig involverad i den illegala droghandeln i samröre med mexikanska karteller. Storyn berättas på ett skickligt sätt som bjuder in till flertalet scener av såväl spänning som skratt. En mycket rekommenderad serie från Mexiko.

El Dragón: En krigares återkomst

Poster för El Dragon

Den tredje och sista serien på listan handlar även den om kriminalitet i Mexiko. Dock tar El Dragón: En krigares återkomst en liten annorlunda vinkel. Kraftigt inspirerad av de gamla kampsportsfilmerna från Fjärran Östern, handlar den här serien om en finansman i Tokyo som fattar beslutet att återvända hem till Mexiko.

Väl där tar han upp rollen som ledare för en kartell, en position som hans farfar tidigare innehöll. El Dragón är inte den typiska kartellserien. Med glimten i ögat har dock en mycket underhållande och händelserik story tagits fram, väl värt en titt!

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.