ANSLUT OSS

3 populära dokumentärserier på Netflix

Published

on

Netflix logga med texten: Dokumentärserier på Netflix

Idag tillhör det normen i Sverige att ha ett Netflix-konto. Streamingtjänsten har blivit en del av vardagslivet i västvärlden. Med ett enormt utbud i allt man kan önska sig när det kommer till film och serier är det inte särskilt konstigt att det digitalfixerade samhället omfamnat medieföretaget såsom det gjort. Några av de bästa serierna att se på Netflix är inom dokumentärgenren. I den här artikeln skall vi se på tre mycket populära dokumentärserier du finner på plattformen idag.

Lärande och spännande dokumentärserier

Få saker går upp emot att sätta sig framför Tv:n eller datorn och se på lite Netflix. Det är såväl en rogivande som underhållande sysselsättning. Vad man dock skall se på kan bli lite svårt att välja, med tanke på det näst intill oändliga utbudet som plattformen har. Därmed har vi här nedan bistått med en lista på tre riktigt bra dokumentärserier att ta in på Netflix.

  • Neymar: Perfect Chaos
  • Our Planet
  • Filthy Rich: Jeffrey Epstein

Neymar: Perfect Chaos

Neymar perfect chaos poster

Den första dokumentärserien på den här listan tar tittaren till sportens värld. Neymar da SilvaSantos Júnior, bättre känd vid sitt förnamn Neymar är en brasiliansk fotbollsspelare som det gångna decenniet blivit ett känt namn över världen. Ansedd att vara en av världens bästa fotbollsspelare har den nu 29-årige anfallaren spenderat den större delen av sin professionella karriär i två av Europas största lag, Barcelona FC och Paris Saint-Germaine FC.

Hans dokumentärserie Neymar: Perfect Chaos skildrar hans liv bakom spelplanens kulisser. Neymar är ett namn som väcker olika känslor hos folk och hans profil i såväl det offentliga som privatlivet utforskas grundligt i serien. Oavsett om man gillar fotboll eller ej är det här en mycket bra djupdykning in i psyket på en ung man som fått uppleva såväl framgång som motgångar i sitt liv, allt under den vakande fotbollssfärens rampljus.

Our Planet

Our Planet följer det klassiska naturdokumentär-stuket. Likt andra titlar som tidigare utforskat jordens miljöer och djur är det just vår omvärld som undersöks i den här serien. Med bländande vackra naturscener och intressanta samt lärande sekvenser med en myriad av olika djurarter får man ta del av en riktigt trevlig upplevelse i den här serien.

Föga förvånande för den som sett tidigare dokumentärer är det den brittiske Tv-personligheten David Attenborough som står för berättarrösten under färden genom jordklotets olika vegetationsområden.

Filthy Rich: Jeffrey Epstein

filthy rich jeffrey epstein poster

Nu när Jeffrey Epsteins partner Ghislaine Maxwell står inför sin dom efter att ha blivit förklarad som skyldig till sextrafficking är det hög tid att blicka tillbaka på händelsegången som ledde till härvan. Epstein var en amerikansk affärsman och entreprenör som blev mycket rik under sin karriär. Han skall ha använt sin rikedom till att förgripa sig på minderåriga flickor i sitt hem i Florida.

En mängd med världskända artister, sportikoner, affärsmän och politiker har även anklagats för att ha varit närvarande när dessa övergrepp ägde rum. Serien Filthy Rich: Jeffrey Epstein undersöker hur pengar och korruption ledde till decennier av sex och våldtäkt av unga tjejer som satt fast i sin förövares ekonomiska och influerande grepp.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Trendigtjustnu