ANSLUT OSS

3 Riktigt bra alkoholfria viner

Published

on

Vinhylla alkoholfria viner

En flaska vin behöver inte innehålla alkohol för att bli såväl välsmakande som tillfredsställande. Tvärtom, kan man få mer av en smakupplevelse om man väljer att dricka den alkoholfria sorten. Frånvaron på alkoholhalter i vinet kan även vara en fördel, särskilt under sommaren. Då kan ett nedkylt vin utan något spritinnehåll komma väl till pass. Här nedan kommer du nu kunna läsa om tre flaskor vin som saknar alkohol, men besitter all njutning man kan önska sig.

Dricka för smakens skull

Den alkoholfria varianten på olika traditionella spritdrycker har blivit alltmer populärt. Även i Sverige, en nation som vanligtvis konsumerar mycket alkohol, har alkoholfritt drickande blivit vanligare. Det finns mängder med goda alternativ på drycker som saknar ett spritinnehåll att köpa idag. Bland annat kan man köpa sig en flaska vin som man kan dricka och behålla nykterheten under kvällen.

Alkoholfria viner brukar även vara mycket välsmakande. Det finns även argument för att det blir bättre smak när alkoholhalten står på noll. Då får man uppleva druvorna i ett mer sanerat och orört scenario. Med detta i åtanke, har vi här nedan sammanställt en lista på tre viner utan alkohol som du borde testa på.

Dessa passar särskilt väl under sommaren. Det är bra att dricka mycket under varmt väder, dock mindre fördelaktigt om dessa drycker inkluderar alkohol. Vinerna här nedan kommer både släcka din törst som att förse kroppen med vätska, helt utan någon sprithalts inblandning.

Tre utmärkta viner utan alkohol

  • Natureo Free Muscat 2019 (vitt)
  • Domaine de la Prade, Organic Merlot Shiraz 2019 (rött)
  • Leitz Eins Swei Zero (rosé)

Natureo Free Muscat 2019 (vitt)

Den första flaskan av alkoholfritt vin som vi tar upp kommer från Spaniens vindruvsodlingar. Det handlar här om en flaska Natureo Free Muscat av årgång 2019. Vinet är av en vit kulör och har fått väldigt höga betyg av vinkonnässörer och andra vetande profiler inom vinvärlden. Det är även en relativt billig dryck, då du får betala cirka 50:-/flaskan. Det har en smak av päron, aprikos och krusbär och beskrivs som halvtorr och uppfriskande.

Domaine de la Prade, Organic Merlot Shiraz 2019 (rött)

Nästa flaska alkoholfritt vin är rött och kommer från Frankrike. Det är Domaine de La Prade, vilket är ett organiskt vin av typen Merlot Shiraz. Till skillnad från många andra röda viner är den här flaskan förvånansvärt lätt och fungerar således utmärkt till säg en sommarsallad. Vinet har en smak av skogsbär samt lite örtig arom. Det kostar cirka 90:-/flaskan.

Leitz Eins Swei Zero (rosé)

Det sista vinet vi tar upp är även av en art som är perfekt för sommaren: Rosé. Det handlar om en flaska Leitz Eins Swei Zero, vilket föga förvånande med tanke på namnet kommer från Tyskland. Likt de andra på listan är det här vinet alkoholfritt och gjort på druvan Pinot Noir. Till smaken känner man av bär och sensationen i munnen är av ett torrt vin. Det har även beskrivits som en ganska så saftig dryck, så den fungerar utmärkt efter ett par timmar i kylskåpet. Priset för en flaska Leitz Eins Swei Zero ligger på cirka 70:-.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.