ANSLUT OSS

Vad är BeReal? – Den nya fotodelningsappen

Published

on

Logga för BeReal

Sociala medier genomgår kontinuerligt förändringar. Det är särskilt våra vanor när det kommer till dessa forum som styr över vad som är populärt eller ej. En ny typ av social medieplattform som även erbjuder fotodelning är BeReal. Den här appen är ämnad för dem som vill dela med sig av sitt liv på ett mindre upputsat vis än tex. Instagram. Här nedan kommer du nu kunna läsa mer om appen, hur den fungerar samt vad man kan använda den till.

Dela med dig av ditt ”riktiga Jag” på BeReal

En ny app har tagit den svenska sociala medie-sfären med storm. Det handlar om BeReal, ett fotodelningsforum där användarna lägger upp bilder på sig själva i riktiga vardagssituationer och med ett naturligt utseende. BeReal är ett initiativ lika mycket som en app för sociala interaktioner, där målet är att ”förmänskliga” sina användare och kunder.

Appen har blivit särskilt populär bland ungdomar, varav många har lämnat appar såsom TikTok och Instagram för att i stället presentera en mer naturlig bild av sig själv. I BeReal skall man nämligen inte använda fotoredigeringsappar för att ändra på ens utseende eller rama in sig själv i ett bättre ljus. Tvärtom, lägger folk upp bilder på sig själva där de inte står ut. BeReal är således lite av en kommentar vad det gäller social- och samhällstillhörighet.

Intressanta funktioner i BeReal-appen

En av de mest intressanta funktionerna i appen är den tidsbegränsning som finns på när bilder kan tas och laddas upp. Till skillnad från Instagram eller TikTok, där användaren kan ta så långt tid man önskar för att förbereda sig, är man begränsad till endast två minuter här. Detta betyder att när du öppnar BeReal-appen, måste en bild tas näst intill omgående. Detta hjälper användaren till att vara så naturlig som möjlig i sina foton.

Även när man kan använda sig av appen är tidsbestämt. Du får en notifikation när det är dags att lägga upp en bild. Du kan således inte publicera foton på dig själv utanför denna tidsram. Vilken tid på dygnet som du kommer få tillgång till uppladdningsdelen av appen är obestämt. Det blir således mer spontant än säg Instagram. Alla bilder som tas genom BeReal sker även med kamerorna på både fram- och baksidan av din telefon. Du kommer således få två bilder: En som visar dig som användare samt en som visar din omgivning.

Mindre press på användarna

Något positivt som lyfts fram med BeReal är att det blir mindre press på användarna att se sitt bästa ut. Det är inte syftet med appen att presentera en bild av dig själv som vacker eller äventyrlig. I stället skall du genom din dagliga bild förmedla din vardag, vilket även ger en bättre inblick för andra i vem du är som person. Detta är något som fått god respons från de som använder sig av BeReal, vilka känner sig värderade enbart genom att kunna visa upp sig så naturligt som möjligt. Appen har även visat sig vara effektiv i att sprida såväl ovanliga flicknamn som samhällsståndpunkter.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Trendigtjustnu