ANSLUT OSS

Bästa fiskespöna för friluftsfiske i svenska vatten

Published

on

Man som fiskar vid sjö bästa fiskespö

En friluftsaktivitet som blivit betydligt mer populär i Sverige de senaste åren är fiske. Som nordfolk med exceptionella långa kustremsor har fiske alltid varit en del av den svenska traditionen. Dock är det ett intresse som avtog inpå 1900-talet mitt, när fisk blev alltmer tillgängligt i våra mataffärer och butiker. Idag har vi dock åter en gång fått upp ögonen för fisket, vilket har skapat en efterfrågan på riktigt bra spön. I den här artikeln skall vi just kolla på två av marknadens bästa fiskeredskap för amatörfiskaren i Sverige.

Ta en fisketur under sommaren

Att ge sig ut för lite frisk luft bland djur och natur är något svenskar tycker om. Vårt land har en naturlig skönhet, med djupa skogar, vida fält, tornande berg och framför allt strålande skärgårdar. Det är dock mer än bara semesterbadarna som är vid liv i våra vatten. Svenska hav och sjöar är även rikliga på fisk och liknande vattenliv.

Således har det blivit mer populärt bland svenskar att kombinera vår förkärlek till naturen och fiskefulla vattendrag genom att fiska. Det här är något som blivit alltmer av en trend med årens gång, när vi nordbor finner oss tillbaka till våra rötter. Oavsett om du befinner dig på väst- eller östkusten, kommer du finna möjligheter till att fiska. Detsamma gäller för våra sjöar.

För att det dock skall bli en lyckad fisketur, behöver du ha tillgång till bra utrustning. Detta inkluderar möjligen et viktigaste, ett bra fiskespö. Det finns väldigt många att välja på, dock är vissa bättre än andra samt värda sitt pris. Här nedan kommer du nu kunna läsa vår lista på de bästa fiskespöna för 2023:s fiskesäsong!

2 riktigt bra fiskespön

  • Westin W3 Finesse T&C
  • Scierra Futuro

Westin W3 Finesse T&C

Det första spöt på vår lista beskrivs som ett spö ämnat för havsabborre, dock går det även att använda till andra fiskar i den storleken. Westin W3 Finesse T&C är ett utmärkt redskap för den som vill få ut det mesta möjliga av sitt fiskande.

Det är tillverkat i grafit och väger således så lite som 21 gram utan spole eller tråd. Det är enkelt att montera själva spöt, likväl som det är lätt att få på spolen. Trots den lätta ramen så håller det här spöt för det mesta och tål framför allt dåligt väder. Priset är mycket överkomligt, då ett Weston W3 Finesse T&C-spö kostar kring 750:-.

Scierra Futuro

Här har vi ett fiskespö som prismässigt kommer i premiumklassen. Scierra Futuro må ha ett högt pris, dock får du otroligt mycket spö för pengarna. Det är främst ämnat för fiske av havsöring, dock fungerar det likt det ovannämnda spöt även för andra fiskar i den viktklassen.

Det är tillverkat i kolfiber, vilket betyder att du får ett väldigt lätt spö på händerna som ändå tål redigt med stryk från både fisk som väder. Det här är ett fiskespö som är enkelt att montera, samt har rum för flertalet olika spolar. Priset är dock som nämnt väldigt högt, då du inte får tag på det här fiskeredskapet utan att punga ut minst 2 500:-.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Trendigtjustnu