ANSLUT OSS

Paramount Network

Published

on

Paramount Network

Paramount Network är en amerikansk kabeltv-kanal som har ett stort utbud av serier och filmer. I början var de mest inriktade på motorsport- och countrymusik, men nu har fokuset skiftat till filmer och serier. Bland annat visar de South Park, Futurama och Star Trek. I den här artikeln kommer du att få lära dig mer om Paramount Networks historia och deras utbud.   

Vad är Paramount Network?

Den amerikanska tv-stationen Paramount Network lanserades redan 1983, men då under namnet The Nashville Network. Kanalens sändningar var i början inriktade på den amerikanska södern. Man sände alltså program som man visste att folk i den amerikanska södern skulle uppskatta, till exempel motorsport (Nascar), varieté och countrymusik.

Kanalen Country Music Television började sända två dagar innan The Nashville Network. Om det inte hade skett hade TNN kunnat skryta med att vara den första countrymusik-kanalen. Deras populäraste program var bland annat Nashville Now, The Statler Brothers Show och American Sports Cavalcade.

Gaylord Entertainment Company

Gaylord Entertainment Company köpte upp The Nashville Network 1987. De köpte även upp Opryland Properties. 1991 köpte de även upp betalkanalen CMT. Det ledde till att musiken som tidigare hade sänts på The Nashville Network började visas på CMT istället. 

The Nashville Network började då att inrikta sig på underhållning och livsstilsrelaterade program. Under tiden som Gaylord Entertainment Company ägde TNN skapades en stor andel av materialet som visades på TNN på Opryland Properties. Mellan 1983 och 1992 producerades all TNN:s sportrapportering av Diamond P. Sports.

Därefter, 1993, började TNN att få sin sportrapportering från flera olika ställen. World Sport Enterprises kom med material om NASCAR-evenemang och American Speed Association-material från Group 5 Sports. Diamond P. Sports stod dock fortfarande för de flesta av tävlingarna som sändes på TNN.

Några av personerna som ofta har förekommit på TNN är countrymusikern och programledaren Ralph Emery, nyhetsankaret Dan Miller, programledaren Charlie Chase och tv- och radioprogramledaren Lorianne Crook. På kanalen kunde man också ofta få se countrystjärnor som Bill Anderson och Dinah Shore.

Extreme Championship Wrestling

År 1999, under ledningen av den nya ägaren Viacom, ändrade kanalen sitt utbud. De började försöka få fler tittare genom att uppdatera sitt programutbud. Kanalen skrev ett treårskontrakt med programmet Extreme Championship Wrestling (ECW). De började även sända programmet RollerJam, ett program med roller derby. De sände även Motor Madness och Championship Bull Riding.

Fler kvinnor och unga tittare på Paramount Network

TNN var emellertid inte nöjda. De ville ha fler kvinnliga tittare också. Därför började man sända program som man trodde skulle intressera kvinnor mer. De här programmen hette: Movie Monday, Action Wednesday, Friday Night Thrill Zone, Classic Country och TNN Outdoors. Man började sända actiondramat 18 Wheels of Justice och westernserien Dead Man’s Gun. De startade även en kampanj för att locka till sig fler unga tittare. Den kampanjen tycks ha varit framgångsrik, för enligt kanalens egna siffror ökade antalet unga tittare med hela 200%.

The National Network

Samma år, 2000, blev TNN en del av MTV Networks filial i New York. I samband med det bytte kanalen namn till The National Network. Kanalen började även sända RAW is War, som var World Wrestling Federations viktigaste program. TNN:s ägare Viacom lyckades få ett kontrakt med WWF(dagens WWE) och det har haft stor betydelse för TNN:s tittarsiffror eftersom WWF:s program brukar ha bland de högsta tittarsiffrorna i hela Amerika.

Mer fotboll

TNN började snart även att visa mer fotboll. Ett av programmen de sände var Arena Football League (AFL) med Eli Gold som programledare. På TNN kunde man även se matcher ur XFL, ligan som bara genomfördes ett enda år.

Fler serier

Ett annat steg för att locka fler tittare var att börja visa fler serier. Till exempel började de sända Diff’rent Strokes, The Wonder Years, Taxi och Miami Vice. Vid det här laget hade man tagit bort alla country-program från kanalen, som från början hade varit dess utmärkande drag. Sporten och tävlingen fanns dock fortfarande kvar, till exempel i program som Robot Wars och Monster Jam. 2002 började TNN att visa Baywatch, Monster Jam, Robot Wars och Star Trek.

5 bästa serierna på Paramount Network

Paramount Network visar många högkvalitativa serier. Här nedan tipsar vi om de fem bästa serierna på Paramount Network.

Star Trek Voyager – Det här är en science fiction-serie där vi får följa besättningen ombord på rymdskeppet Voyager. Det är oerhört spännande att få vara med när den kvinnliga befälhavaren Kathryn Janeway leder sin besättning genom alla möjliga och omöjliga intergalaktiska äventyr. Serien skapades av Rick Berman, Michael Piller och Jeri Taylor och består totalt av 172 avsnitt och sju säsonger.

South Park South Park är en tecknad komediserie där vi får följa ett gäng skolungdomar på runt åtta-nio år. Serien, som skapats av Trey Parker och Matt Stone, har med sin samhällskritik och galna, lite råa humor blivit en riktig tittarsuccé. I dagsläget finns det 23 säsonger av serien.

Vänner I den här humoristiska dramaserien får du följa sex vänner i New York. Genom serien får vi vara med och se hur karaktärernas liv utvecklar sig, med arbetsbyten, skilsmässor, med mera. Serien skildrar vardagsliv som det är lätt att relatera till som tittare. Humorn är dessutom träffsäker, vilket förstås gör serien ännu trevligare att kolla på.

That 70’s Show I komediserien That 70’s Show får vi stifta bekantskap med ett gäng ungdomar. Vi får följa ungdomarna genom olika relationsproblem och andra vardagsbekymmer som alla är lätta att relatera till. Dessutom är serien genuint rolig, trots att den skildrar problem. Serien har totalt 200 avsnitt uppdelade i åtta säsonger.

Crime Scene Investigation (CSI) I CSI får vi följa med en grupp kriminaltekniker som arbetar i Las Vegas. De utreder brott genom att binda den tekniska bevisningen till gärningsmän. Teknikerna använder tidvis fiktiv högteknologisk utrustning, vilket gör att serien ibland har inslag av science fiction. Serien skapades av Anthony E. Zuiker och blev populär på grund av dess blandning av drama, högteknologiska prylar och mysterium. Här vill man få reda på samma sak som när man tittar på deckare; vem är det som har gjort det?

Utbudet på Paramount Network

På Paramount Network finns det något för alla smaker. De har både serier, filmer och sportprogram. Varje dag kan du titta på flera olika kvalitetsserier på kanalen. Några av de aktuella serierna som sänds just nu är Futurama, Teen Mom UK, South Park och That ’70s Show. Utbudet består till stor del av humoristiska amerikanska serier, men här finns även talkshows, barnprogram, reality- och kriminalserier. På Paramount Network kan du även se på många olika sportevenemang live.

På måndag och tisdag klockan 22.00 visar de filmer. Näst på tur är filmen Buried, där en man vaknar till liv efter att ha blivit levande begravd. Imorgon visas komedin The Dictator, en film skapad av samma personer som gav oss Borat.

Hur abonnerar man på Paramount Network?

För att skaffa Paramount Network och få tillgång till deras grymma utbud behöver du abonnera på en operatör med kanalen. Några exempel på operatörer med Paramount Network är Boxer, Com Hem, Telenor, Canal Digital, Sappa, Telia och V sport, series & film. Välj den operatör vars utbud av kanaler passar dig bäst. Gå sedan in på operatörens hemsida och beställ tjänsten.

Beroende på vad du redan har för utrustning, kan du även behöva köpa till en TV-modul, en digitalbox eller en TV Hub för att få tjänsten att fungera på din tv. En del tv-operatörer måste du dessutom ha tv-antenn för att kunna använda. Utöver tv-kanalerna erbjuder de flesta tv-operatörerna play-tjänster, som gör att du kan kolla på dina favoritprogram var du vill.

Det brukar vara väldigt enkelt att bli kund hos de här olika tv-operatörerna. Följ bara de här stegen så kommer du att kunna kolla på Paramount Network på nolltid:

·  Bestäm dig för vilken tv-operatör du vill ha.

·  Gå in på tv-operatörens hemsida.

·  Tryck på ”Beställ”.

·  Välj mellan de olika alternativen och tillvalen.

·  Ange dina personuppgifter.

·  Klart. Nu är du kund hos tv-operatören.  

Summering av Paramount Network

Paramount Network startades redan år 1983 och har haft många olika ägare, bland annat Gaylord Entertainment Company. I början riktade kanalen in sig på att sända program som man visste skulle intressera tittare i den amerikanska södern. Då visade man huvudsakligen countrymusik, NASCAR och annan motorsport. 1999 började kanalen emellertid att bredda sitt utbud för att då fler unga tittare och fler kvinnliga tittare samt fler tittare som bodde på andra platser än just i södern.

Av den anledningen började de sända fler filmer och serier. De bästa serierna som finns på kanalen idag är CSI, South Park, Vänner, Star Trek Voyager och That 70’s show. I artikeln förklarar vi varför det är just de serierna du ska kolla på

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.