ANSLUT OSS

5 Sulfatfria Hårschampon

Published

on

Huvudbild sulfatfritt hårschampo

Att tvätta håret ordentligt involverar flertalet manövrar. Du måste skrubba, dabba, gnugga för att sedan låta det torka i egen takt. Detta hjälper dig att behålla såväl lyster som volym i håret. Du behöver även ha tillgång till den rätta typen av schampo. Medel som du har i håret kan innehålla allt från vitaminer till sulfat. Det sistnämnda skall dock undvikas. Här nedan finner du en lista på sulfatfritt hårschampo att pröva på.

Lista på Sulfatfritt Hårschampo

  • Moroccanoil Moisture Repair Shampoo
  • Grazette of Sweden Neccin
  • Redken Nature + ScienceAll Soft Duo
  • Illuminate Colour Duo
  • Intense Hydrate Duo

Sulfatfritt hårschampo: Moroccanoil Moisture Repair Shampoo

Moroccanoil Moisture Repair Shampoo sulfatfritt hårschampo

Den första flaskan av sulfatfritt hårschampo som vi har med på listan anses även av många konsumenter vara den bästa. Det handlar då om producenten Moroccanoils Moisture Repair Schampoo. Den går att köpa i storlekar på 250 ml, vilket bör räcka ett längre tag om du är sparsam med användandet. Schampot fungerar för många olika typer av hår samt både färgat som naturligt.

Det innehåller inget sulfat men får ändå ett bra lödder. Det är särskilt bra för hår som skadats på något sätt, vare sig det handlar om lång tid av sulfatschampo eller värmeskadat hår. Du får flertalet bra aspekter av schamponeringen med denna flaska. Håret blir både rengjort samt kommer att bli hjälpt till att återfå sin styrka. Det luktar även riktigt gott, en doft som även sitter i ett längre tag efter att du duschat. Moroccanoil Moisture Repair Schampoo kostar cirka 270:- kronor flaskan, ett pris som du får mycket ut av dina pengar för!

Sulfatfritt hårschampo: Grazette of Sweden Neccin

Grazette of Sweden Neccin sulfatfritt hårschampo

Här kommer nästa shcampo in på listan, vilket levereras av företaget Grazette of Swden. Som du kan utröna av namnet är det här ett svenskt hårvårdsföretag som bland annat fokuserar på rehabiliterande produkter för såväl hår som hårbottnen. Deras sulfatfria schampo Neccin kommer i lite mindre flaskor vilka uppmäter 100 ml i volym. Det mindre paketet innehåller dock en rejält potent produkt som kommer att vårda ditt torra hår helt utan några skadliga kemikalier.

Det är även ett så kallat drygt schampo, vilket betyder att du kommer att få ut mycket av den lilla flaskans innehåll. Neccin saknar som nämnt sulfat, men lyckas utan det att löddra fint under duschningen. Du får även en bra rengöring av håret samt en god doft om hjässan efter användning. Idag kan du köpa dig en flaska Neccin i de flesta hårvårdsbutiker, där priset börjar någonstans kring 100:- och uppåt.

Sulfatfritt hårschampo: Redken Nature + ScienceAll Soft Duo

Redken Nature + ScienceAll Soft Duo sulfatfritt hårschampo

Redken Nature star för nästa flaska av sulfatfritt hårschampo som kommer ta väl hand om ditt huvuds ”best feature”. Här får du en riktigt bra produkt som även kommer i ett större paket. En flaska av schampot har upp till 300 ml av trögflytande vätska i sig. Detta schampo är särskilt anpassat för torrt och lite tovigt hår. Har du således sådana problem är detta en utmärkt produkt för dig.

Du kan självfallet även använda dig av det om ditt hår är i ett bättre skick. Utan sulfat i kommer du uppleva mindre lödderkraft, då detta är en av de mer framstående komponenterna av just sulfat. Det betyder dock inte att ditt hår förblir orent efter en schamponering med Soft Duo-flaskan. Priset är bland det högsta vi har med på listan på kring 350:-. Men du får som sagt mycket i flaskan vid ett inköp.

Sulfatfritt hårschampo: REF.Illuminate Colour Duo

REF.Illuminate Colour Duo

Här kommer ytterligare en svensk hårvårdsproducent i REF Stockholm in i bilden. Det handlar då om deras sulfatfria schampo Illuminate Colour Duo. Utöver att sakna några former av sulfat, är det här även en flaska fylld med en veganvänlig vätska. Produkten är även ämnad för att värna om färgat hår. Har du således en annan färg på håret än din naturliga, kommer detta schampo att se efter både lyster som färgbehållningen.

Flaskan innehåller ett antal proteiner som ser till att stärka ditt hår, samtidigt som det mjukas upp. Värt att nämna är även att Illuminate Colour Duo kommer i riktigt stora förpackningar. Du får således tillgång till en stor mängd av schampo vid ett inköp. Priset är också mycket överkomligt, då en flaska på 1 500 ml idag kostar kring 650:- i affär och nätbutik.

Sulfatfritt hårschampo: REF.Intense Hydrate Duo

REF.Intense Hydrate Duo

REF Stockholm får även vara med på ytterligare ett hörn av listan. Vi har nämligen valt att också inkludera deras flaska Intense Hydrate Duo. Det här är ett sulfatfritt schampo som skall användas på särskilt torrt hår. Likt sin kusin Illuminate Colour Duo är den här flaskan också riktigt stor till sin volym. Du får således en lång användning av schampot. Priset är även det lika överkomligt som den ovannämnda REF Stockholm-produkten i att det inte kostar särskilt mycket att införskaffa sig en flaska. Idag kan du köpa Intense Hudrate Duo för ungefär 600:- och uppåt.

Undvik sulfatet i håret

Sulfat är ett mycket vanligt kemikaliskt preparat i bland annat schampo. Det har många olika komponenter som ger både en bra rengöring av ditt hår samt löddrar kraftigt vid kontakt med varmt vatten. Det här är de två främsta anledningarna till att schampoproducenter idag väljer att inkludera sulfat i deras produkter. Det är dock även känt sedan tidigare att sulfat kan komma att skada ditt hår.

Det ”fräter” inpå stammarna av hårstrån och kan även ha en negativ effekt på färg. Således har det blivit mer och mer populärt med sulfatfritt schampo, särskilt bland de svenskar som värnar som sitt hår och hårbottnar. Med detta i åtanke har vi här ovan tagit fram en lista på fem riktigt bra schampoprodukter som helt saknar sulfat.

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Upphovsrätt © 2024 trendigtjustnu.se. Alla rättigheter reserverade.