Ekonomi

Tjäna Pengar – Bästa tipsen

Published

on

Den uråldriga frågan om hur man kan tjäna pengar. Den må vara gammal som skogen, men inte mindre komplicerad att besvara för det. Vad skall man ta sig till när man vill kunna få in lite valuta, utan att spendera varken för mycket tid eller kraft?

Den här frågan skall vi försöka ge lite klarhet i med den här artikeln. Tio olika sätt att tjäna pengar, tjäna pengar hemifrån, tjäna pengar snabbt och tjäna pengar online kommer att tas upp. Förhoppningsvis finner du som läsare att något av dessa tillvägagångssätten passar dig bra!

10 bästa tipsen på hur tjäna pengar snabbt

Så, hur tjänar man då pengar på ett snabbt vis i dagens samhälle. Det finns flertalet olika sätt som en person kan skrapa ihop ett par penningar. Vi kommer här att nämna tio av dessa, samt ge en liten förklaring till hur det går till.

Vissa av dessa tips & råd kan kräva lite avancerade kunskaper, medans andra är så löjligt enkla att det nästan är kriminellt. Dock kommer alla tips att vara lagliga! Det är ju självfallet så att brottslighet kan resultera i snabba inkomster. Det får dock sägas att dessa sätt bör undvikas så gott det går.

Utöver det högst antisociala beteende som brottslighet kräver, finns det även stora risker i att man blir påkommen. Då kommer man i och för sig finna sig i en situation där man inte är i behov av pengar. Staten står så gärna till tjänst med ens underhåll när man väl sitter häktad.

Dock är det den lagliga vägen vi söker här. Att tjäna pengar snabbt är en möjlighet, och än mer så med tanke på dagens teknologi. Nedan följer den lista på de tio bästa sätten som vi rekommenderar för en god lönedag!

10 tips och råd för att tjäna pengar snabbt

  • Medicinsk försöksperson
  • Hyr ut din bil
  • Hyr ut lägenhet
  • Frilansarbete online
  • Sälj dina bilder
  • Streama på Twitch
  • Mystery Shopper
  • Dropshipping
  • Sälj gamla kläder/skor
  • Skapa Youtubekanal

Medicinsk försöksperson

Det här må låta lite skrämmande inledningsvis. Det är svårt att inte föreställa sig en halvt galen forskare som sprutar gud vet vad i din kropp. Dock är det här en fantasi sprungen ur TV/Film-kulturen, och inget man behöver oroa sig för.

Att vara medicinsk försöksperson betyder enbart att man hjälper forskningsinstitut och läkemedelsföretag att lansera nya botemedel på marknaden. Det skall ses som en god gärning, som även betalar ganska så bra i slutändan. Det är inte ovanligt att man kan tjäna summor i upp till 20 000:- kronor under en testperiod!

Om man är intresserad av att bli medicinsk försöksperson, bör man söka sig till sajter som erbjuder mer information om hur det hela går till. Karolinska institutet driver ofta testverksamheter från deras laboratorium. Där kan man titta igenom de testperioder som pågår, och se om man uppfyller de kriterier som krävs för att delta!

Forskningsperson.se är en sajt dedikerad till att ge tillgång till olika forskningsstudier som pågår. Enkel att använda, blir det inga svårigheter att navigera sig fram på deras hemsida.

Hyr ut din bil

Om du inte känner behovet av att använda din bil dagligen, så kan denna hyras ut! Det fungerar likt Über, dock utan att du kör. Du ger helt enkelt tillgång till ditt fordon för andra privatresenärer.

Ett företag som har fokus på att erbjuda denna tjänst är Snappcar. På ett enkelt sätt kan du där skriva upp sig som en av sajtens användare. Beroende på var du bor, kan man tjäna mycket pengar på att enbart tillåta andra använda din bil.

Läs noggrant igenom användarvillkoren, så att du förstår vad det innebär att ge andra folk rätten till ditt fordon under en viss period. Snappcar gör sitt bästa för att garantera en gott avtal mellan både dig som uthyrare och kund. Dock behöver man vara medveten om vad som ingår i avtalet.

Hyr ut din lägenhet

Med tanke på den alltmer ökande bostadsbristen i vårat avlånga land, kan man alltid tjäna sig en hacka pengar på att hyra ut sin lägenhet/hus. Det är näst intill garanterat att det finns intressenter sökandes en bostad. Så länge man har tillgång till ett annat ställe att bo på, är detta ett bra tillvägagångssätt att tjäna pengar snabbt på.

Bor man i en hyresrätt är det viktigt att man först kontaktar sin hyresvärd. Att hyra ut sin hyresrätt utan att först underrätta hyresvärden är inte lagligt. Även om det ofta förekommer, bör man undvika att attrahera oönskat fokus från lagens långa arm.

Istället kan man hyra ut delar av sin lägenhet, vilket är lagligt vare sig det är en bostadsrätt eller hyresrätt man bor i. Att hyra ut ett rum passar perfekt som bostad för till exempel en student. För att lära dig mer om hur du går tillväga för att hyra ut din lägenhet/ett rum kan du läsa mer här.

Frilansarbete online

Om man har driften inom sig att lägga ner både tid som engagemang, kan man börja arbeta som frilansare online. Denna sortens jobb involverar en mängd olika yrken. Allt från fotograf och skribent till grafisk artist och webbdesign öppnar upp stora möjligheter för extra pengar.

Det finns flertalet sajter ute på nätet som är dedikerade till att erbjuda frilansarbetare jobbmöjligheter. Där kan man skriva upp sig och presenterar sin portfolio för potentiella arbetsgivare. Ett bra och sunt sätt att tjäna pengar snabbt på!

Om du besitter någon speciell talang, kan du även lära ut lektioner i ämnen så som musik och filmredigering till ett pris. Dessa kan antingen ske via skrift och text eller genom videokonversationer som Skype.

Sälj dina bilder

Är du en ivrig fotograf kan du även tjäna pengar online genom att sälja dem. Det finns flertalet gigantiska bildbibliotek där du kan registrera dina bilder för en liten summa. När dessa väl står till försäljning, kommer du som fotograf få en del av procenten av försäljningspriset.

I och med att du säljer dina bilder, avsäger du dig dock till viss del upphovsrätten på dessa. Du kommer inte längre ha kontroll över vem som får ta del av dem eller vad de kommer att användas till. Dock är detta ett mycket simpelt sätt att tjäna pengar snabbt på. Har du den konstnärliga blicken genom kameralinsen, varför inte skörda ett par slantar från din talang?

Streama på Twitch

Är du en karismatisk person eller en duktig gamer? Då finns alltid alternativet att streama dina aktiviteter på Twitch.tv. Twitch är en streamingsajt som ägs av Amazon. Sedan sajten grundandes har den vuxit till att bli den största plattformen i världen för streaming av både spel som vardagsaktiviteter.

Twitch.tv, som namnet avslöjar, fungerar lite som ett direktsänt Tv-program. Du ger helt enkelt användare tillgång till din stream, där de sedan kan konversera antingen med varandra eller med dig via en chattfunktion. När du nått tillräckligt många följare på din Twitch-kanal, kommer du att erbjudas en så kallad ”donations-knapp” av sajten.

Genom den kan nu folk donera pengar till dig. Några av de större Twitch-streamarna tjänar tiotusentals kronor i månaden enbart på dessa skänkta pengar! Tids nog kan du även få tillgång till möjligheten att erbjuda en prenumeration på din kanal, vilket ger ytterligare möjligheter till att tjäna pengar hemifrån som online.

Mystery Shopper

Mystery Shopper är titeln på en form av anställning online. Arbetsuppgifterna går ut på att du skall testa funktionerna på handelssajter såsom CDon, Amazon och Boozt. Du anställs via ett bemanningsföretag som bistår företag med Mystery Shoppers, och får sedan testa ut hur det är att handla online.

Sedan rapporterar du din upplevelse, och företagen utvärderar sin verksamhet utifrån din recension. Timlönen som Mystery Shopper rapporteras som relativt låg. Dock sägs det vara ett givande och underhållande arbete, som passar allra bäst när man vill tjäna pengar snabbt vid sidan om!

Dropshipping

Droppshipping är termen för en sortsföretagsverksamhet, där du agerar som en återförsäljare av varor och produkter. Detta är ett sätt att tjäna pengar på som blivit mycket populärt den senaste tiden. Proceduren är relativt enkel när du väl har allt du behöver.

Först och främst behöver du en sajt. Sedan marknadsför du det sortiment du önskar handla i. När någon väl shoppar hos dig, så beställer du varan någon annanstans och ser till leveransen. Med Droppshipping erbjuder du produkterna till försäljning till ett högre pris än vad de kostar att köpa in från tillverkaren.

Säg att du säljer en flott bad anka för 500:-. Får vara en riktigt flott bad anka för det priset. Det är priset du sätter för kunden. Badankan kostar dock enbart 300:- om du köper från en av de större handelssajterna eller direkt från producenten. Efter att du sett till kostnaden för leveransen, så landar mellanskillnaden på säg 150:- rakt ner i din ficka!

Sälj gamla kläder/skor

Har du en garderob som buktar inför en enorm ansamling av kläder, kan dessa alltid säljas. Om än ett lite prosaiskt sätt att tjäna pengar snabbt på, så fungerar det briljant! Det finns alltid en marknad för second-hand artiklar, och om du inte har behov av alla dina klädesplagg och skor, kan du tjäna dig en kova på att sälja av dessa.

Skapa Youtubekanal

Vårat sista, och högst kliché-aktiga sätt att tjäna pengar snabbt på är att skapa dig en Youtubekanal! Vi kan inte alla vara Felix Kjellberg (PewDiePie), men vi kan säkerligen finna lite framgång i att öka våran sociala medie-profil.

Youtube har med åren vuxit till ett virtuellt medie-monster. Nästan allt man kan tänka sig finns närvarande på sajten. Från matlagning och sminkguider till Tv-program, filmer och gaming har Youtube och dess enorma bas av kreatörer skapat ett nytt forum för ditt dagliga videointag.

Tv:ns tid börjat rinna mot sitt slut, och framtiden finns på Youtube och liknande plattformar. Vill du spela en roll i den sensation som Google släppt lös på världens befolkning, skutta då in på Youtube och skapa dig din kanal. Din första video kan möjligen vara en genomgång av sätt att tjäna pengar snabbt på!

Hur kan jag tjäna pengar hemifrån?

Som vi nämnt ovan finns det flertalet olika sätt att tjäna pengar hemifrån på. Allt från försäljning av dina gamla kläder till mer engagerande verksamheter kan vara en möjlighet för ökad inkomst. Så länge du har tillgång till internet och en funktionell dator, är möjligheterna oändliga!

Om du finner dig redan anställd nu under dessa tider av pandemi, kanske du redan finner dig arbetandes hemifrån. I sådana fall kan det finnas ett viss svängrum framöver. Om du presterat väl i din roll som hemarbetare, kan din arbetsgivare möjligen se vitsen i att behålla dig i den rollen.

Om inget annat har du bevisat att du klarar av de nya omständigheterna. Detta ser bra ut på ett CV, samt visar på att du är en flexibel arbetare. Detta uppskattas alltid av arbetsmarknaden. Att tjäna pengar hemifrån skall inte ses som ett hinder. Om något så visar det på initiativtagande!

Tjäna pengar online – hur går det till?

Om du väl skall arbeta hemifrån, kommer det att oundvikligen inkludera att vissa om inte alla uppgifter genomförs online. Som egen företagare finns det mängder med alternativ för dig som tröttnat på att lystra till arbetsgivarens ständiga krav och klagan.

I listan ovan har vi nämnt många olika sätt att tjäna pengar snabbt på, och de flesta av dem är nätbaserade. Är man ovan vid att arbeta framför datorn, finns det föga förvånande även guider för det ute på intranätet. När man väl etablerat sig i sin nya och spännande miljö, är det dags att tjäna pengar online!

Att tjäna pengar online är enklare än man tror. Det är ingen konstart att navigera sig fram till ett par pengar ute på World Wide Web! Det kan handla om att spela på casinon utan svensk licens eller att starta en sida som genererar pengar via reklamintäkter. Så länge man finner sin plats och har en någorlunda uttänkt plan, väntar framgången bakom nästa flik på din webbläsare.

Click to comment

Sport

Exit mobile version