ANSLUT OSS

Upplands Bro

Published

on

Upplands Bro

Upplands Bro, en Stockholmsförort med underbar natur och många fritidsaktiviteter, som på senare år blivit en riktig populär kommun att bosätta sig i. I denna artikel kommer via att skriva om kommunens förtjänster, vad man kan göra i kommunen och var den ligger. Vi kommer även att ta upp hur bo möjligheterna ser ut i kommunen och vad de har för medianinkomst. Låter det intressant? Fortsätt i så fall att läsa.  

Upplands Bro – en del av Storstockholm 

Upplands Bro är en kommun som ligger nordvästligt till i Stockholms län. Kommunen gränsar till Sigtuna kommun och Upplands Väsby kommun. Kommunen är 325,23 kvadratkilometer och har 29 991 invånare. Den största orten i Upplands Bro är Kungsängen, som är belägen vid sjön Mälaren. Bro är deras näst största ort. Stockholms pendeltåg går till både Bro och Kungsängen, vilket har bidragit till att göra Upplands-Bro till en populär kommun att bo i. 

Det finns flera kändisar som kommer ifrån Upplands Bro. Skådespelaren Dan Ekborg, tennisspelaren Nicklas Kulti och sångerskan Hanna Graaf kommer alla från Kungsängen. 

Upplands Bro är framför allt känt för sin vackra natur och sina tio naturreservat. Kommunen ligger mitt i Mälardalen och har massor av stränder och en skärgård full av öar. Trots att kommunen ligger så nära Stockholm är det som att komma ut på landet. 

Bo i Upplands Bro

I Upplands Bro finns det goda chanser att kunna hitta en bostad, då det pågår flera byggprojekt i kommunen just nu. I Tegelhagen ska kommunen till exempel bygga 1500 bostäder. Det finns såklart även folk som vill hyra ut redan existerande bostäder.

Upplands Bro är den av Stockholms kommuner som har lägst hyra, med cirka 950 kronor per kvadratmeter. Enligt Bostadslistan.se ligger hyrorna i Upplands Bro på mellan 2000 kronor och 18 000 kronor per månad. I centrala Stockholm är variationen på hyrespriset större, men i genomsnitt börjar de där på 1250 kronor per kvadratmeter. 

På Bostadslistan.se kan du hitta mängder av bostäder i Upplands Bro som är till salu. Ett exempel på en annons som ligger ute just nu är en trerumslägenhet på 79 kvadratmeter i Bro. Den lägenheten hyrs ut för 10 000 kronor i månaden. Ett annat exempel är ett rum på 16 kvadratmeter som hyrs ut för 4500 kronor i månaden. 

Varför bo i Upplands Bro?

Det finns flera saker som är bra med Upplands Bro: 

  • Nära Stockholm 
  • Mycket skog
  • Skärgård  
  • Tryggt 

Nära Stockholm 

Upplands Bro ligger i den nordvästra delen av Stockholms län. Det tar bara en halvtimme att ta sig från Upplands Bro till Stockholm City med pendeltåget. På den korta tiden byter du det lantliga lugnet i Upplands Bro mot stadspulsen i huvudstaden. I Stockholm finns det mängder av köpcenter och affärer och museum. 

Mycket skog 

Upplands Bro är perfekt för dig som tycker om att vistas i skogen. I kommunen finns det hela tio naturreservat som alla innehåller fantastisk natur. Här kan du strosa omkring i skogar med intressanta, i vissa fall sällsynta, växter och djur. 

Skärgård 

Upplands Bro har även en vacker skärgård med vidsträckta stränder och nära 50 öar. Förutom den idylliska naturupplevelsen innebär det att det finns många ställen att bada och fiska på.   

Tryggt 

Upplands Bro arbetar hårt för att du ska kunna känna dig trygg i kommunen. Deras enhet för trygghet och prevention arbetar brottsförebyggande. I kommunen finns det även grannsamverkan, och nattvandringar som förhindrar skadegörelse. Kommunen har ett nära samarbete med rättsapparaten.  

Saker att göra i Upplands Bro

Här kan du bland annat fiska, promenera på vandringsleder eller cykla. Om du tycker om att vistas i naturen får du inte missa kommunens vackra naturreservat. Du kan även bada, spela golf eller åka skidor på något av kommunens skidspår. När du vandrar runt i någon av kommunens skogar kan du passa på att plocka svamp eller bär. Du skulle också kunna hyra en båt och åka ut på sjön. 

I kommunen finns det även en simhall med gym och flera idrottsplatser. Natur och idrott är emellertid inte alla aktiviteter som finns tillgängliga, de har även ett bibliotek och anordnar regelbundet olika kulturevenemang. 

Löner i Upplands Bro

Medianinkomsten för de som bor i Upplands Bro är 314 487 kronor om året. Det är något högre än medelvärdet för hela landet, som ligger på 296 484 kronor om året. Det värdet är från 2019 och beräknat på alla personer över tjugo år som bor i Sverige. I Upplands Bro får kommunanställda sjuksköterskor dessutom högre medellön än någon annanstans i Sverige. Kommunens lärare har däremot Sveriges lägsta löner, samtidigt som de har flest behöriga lärare. 

I grannkommunen Upplands Väsby är medianinkomsten 311 184 kronor per år. Det är också lite högre än snittet för hela landet, men även lägre än i Upplands Bro. 

Sigtuna kommun, en annan av Upplands Bros grannkommuner, har en medianinkomst på 300 324 kronor per år. Järfälla kommun har däremot en lite högre medianinkomst än Upplands Bro. Där ligger medianinkomsten på 317 578 kronor om året. 

Sport

Anti-Ai Alliance – certificate

Managed By Trendigtjustnu